16:34 03.05.2023

Подоляк: Україна не атакувала Кремль, цілі наших сил оборони - виключно військові об'єкти на тимчасово окупованих територіях України

2 хв читати
Подоляк: Україна не атакувала Кремль, цілі наших сил оборони - виключно військові об'єкти на тимчасово окупованих територіях України

Україна не атакувала Кремль або будь-які інші об'єкти на території Російської Федерації, цілями українських сил оборони є виключно російські військові об'єкти на тимчасово окупованих територіях України, повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

"Україна не атакувала Кремль або будь-які інші об'єкти на території Російської Федерації. Цілі наших сил оборони - виключно військові об'єкти на тимчасово окупованих територіях України", - прокоментував Подоляк.

За його словами, атаки на об'єкти, як-от Кремль, абсолютно не вирішують жодних військових завдань і не сприяють підготовці української контрнаступальної операції.

При цьому стратегія українських військових полягає у знищенні тилових резервів ворога на окупованих територіях, що абсолютно відповідає міжнародному праву, зокрема Женевським конвенціям, яких Україна продовжує дотримуватися.

Також, зазначив Подоляк, одночасні заяви РФ про нібито затримання групи диверсантів у Криму та нібито атаки дронів по Кремлю прямо вказують, що відбувається підготовка до конкретних провокацій з боку самої РФ.

"Це явна спроба перехопити інформаційну ініціативу, підготувати відповідне інформаційне тло, занурити суспільство, зокрема українське, в негативні очікування. Зрозуміла стратегія деморалізації, яку РФ використовує напередодні відповідних дій українських збройних сил, а також спроба суттєво зменшити вкрай негативне тло до Росії після постійного обстрілу цивільних будинків і цивільних об'єктів України останніми днями...", - сказав він.

"Отже, зрозуміло, що, по-перше, Кремль відтягує увагу світових ЗМІ від своїх актів тероризму, а в очах власного населення виправдовує численні воєнні злочини в Україні. А, по-друге, пробує шокуючими заявами деморалізувати спільноти перед наступальними діями України", - резюмував радник голови Офісу президента.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА