19:47 02.05.2023

Порошенко про доплати військовим: Ми маємо скоротити всі інші видатки і дати гроші нашим захисникам

2 хв читати
Порошенко про доплати військовим: Ми маємо скоротити всі інші видатки і дати гроші нашим захисникам

Лідер партії "Європейська солідарність", народний депутат Петро Порошенко підтримав створення робочої групи з розробки механізму повернення доплат військовим.

"У своєму виступі з трибуни Верховної Ради Петро Порошенко підтримав створення робочої групи, яка має оперативно розробити механізм повернення доплат військовим", - йдеться в повідомленні на сайті "Євросолідарності" у вівторок.

Як зазначається, скасовані доплати було запроваджено в перші дні повномасштабного вторгнення указом президента, а Верховна Рада своїм рішенням відновила справедливість.

"Країна живе в очікуванні нашого контрнаступу. І кожен із нас має зробити все можливе, щоб дії Збройних Сил були ефективними. Хочу подякувати Верховній Раді за дуже мудре рішення, яким Верховна Рада гарантувала збереження 30-тисячного забезпечення військовослужбовців. Дякую представникам кожної фракції", - сказав Порошенко, якого цитує пресслужба "Євросолідарності".

"Після цього почалося шельмування Верховної Ради, нібито це був популістський крок. Хочу наголосити: Верховна Рада не додала 30 тисяч - вона не дозволила відібрати у військовослужбовців гроші, які запроваджені указом президента від 24 лютого 2022 року і введені в дію розпорядженням уряду від 28 лютого 2022 року", - сказав Порошенко.

За його словами, якщо сьогодні в країні не вистачає грошей, необхідно скорочувати всі можливі нецільові витрати бюджету.

"Я вітаю сьогоднішнє рішення, коли у Верховній Раді було присутнє керівництво Збройних сил і силових блоків. Ми візьмемо активну участь для того, щоб доопрацювати всі пропозиції військових у робочій групі. Зняти доплати тим, хто цього не заслуговує, але захистити українських військовослужбовців, які зараз захищають Україну, захищають Європу, захищають глобальний світ", - наголосив Порошенко.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА