10:48 28.04.2023

На сьогодні збитки у сфері культури через війну сягають майже $7 млрд - Ткаченко

1 хв читати
На сьогодні збитки у сфері культури через війну сягають майже $7 млрд - Ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко заявив про збитки у сфері культури через війну в Україні на сьогодні в розмірі майже $7 млрд.

"Збитки у сфері культури ми оцінюємо наразі приблизно у $7 млрд. І це не тільки через бомбування, а взагалі втрату доходів і всього іншого. Тому коли ми говоримо про відновлення, то завжди звертаємо увагу на те, що відновлення також має відбуватися в сфері культури", - сказав Ткаченко в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Міністр зазначив, що принаймні в останні півроку розуміння вагомості культури в Українській державі підвищилося. "Розуміння того, що культура, можливо, третя після МОЗу і МОНу, але є складовою державних пріоритетів, присутнє", - наголосив він.

Ткаченко зазначив, що на сьогодні також важливо не втратити таланти та зберегти їх в Україні. "Люди потребують культури, ми бачимо збільшення на 10% відвідуваності культурних подій впродовж війни, порівняно з 2021 роком, з 50% до 60%. Це означає, що люди хочуть читати, хочуть відвідувати театри, принаймні відчувати смак звичайного мирного життя, яке було до широкомасштабної війни", - сказав глава відомства.

"Я бачу і з виступів президента, колег з уряду і депутатів, що питання культури постало тепер у порядок денний як актуальне", - підсумував Ткаченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА