14:21 23.03.2023

СБУ ліквідувала 14 нових схем для нелегального виїзду за кордон

2 хв читати
СБУ ліквідувала 14 нових схем для нелегального виїзду за кордон

Служба безпеки України заблокувала ще 14 схем ухилення українських громадян від мобілізації в умовах війни, повідомляє українська спецслужба.

"У результаті слідчо-оперативних дій повідомлено про підозру 34 організаторам незаконної діяльності. Вони пропонували військовозобов’язаним виїхати за кордон на підставі фіктивних документів або в обхід контрольно-пропускних пунктів", - ідеться в повідомленні СБУ в четвер.

За інформацією спецслужби, вартість таких послуг становила від $2 до $13,5 тис.

Зокрема, як ідеться в повідомленні, у Запоріжжі співробітники внутрішньої безпеки СБУ викрили злочинне угруповання, яке спеціалізувалося на незаконному оформленні групи інвалідності для чоловіків призовного віку.

"Серед підозрюваних – лікар місцевої приватної клініки і троє його спільників", - уточнюють у спецслужбі.

На Вінниччині викрито п'ятьох жителів обласного центру, які фальсифікували довідки військово-лікарської комісії, тимчасові посвідчення військовозобов'язаних та інші документи.

У Дніпрі, за інформацією СБУ, затримано трьох жителів міста, які допомагали ухилянтам отримати фальшиві медичні довідки про непридатність до військової служби.

У Кіровоградській області нейтралізовано злочинну діяльність представників одного з місцевих благодійних фондів - вони пропонували військовозобов'язаним виїхати до ЄС під виглядом водіїв гуманітарних перевезень.

"Ще десять фактів переправлення ухилянтів за кордон викрили співробітники військової контррозвідки СБУ. Ці схеми діяли у Волинській, Закарпатській, Одеській та Чернівецькій областях", - зазначається в повідомленні.

Наразі фігурантам повідомлено про підозру за ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Слідчо-оперативні дії було проведено спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва органів прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині лісовими пожежами охоплено понад 3,9 тис. га - ДСНС

У Миколаївській області рятувальники ліквідували пожежу площею 1500 кв. м, що виникла внаслідок падіння уламків БпЛА - ДСНС

США підтвердили свою участь у Саміті миру на високому рівні, але поки що немає конкретного підтвердження про участь Байдена - Зеленський

Зеленський про ініціативу Китаю та Бразилії провести свою конференцію зі встановлення миру в Україні за участю Росії: Ніхто не має права розповідати нам, як має закінчитися ця війна

Деякі союзники обмежують використання F-16 для ударів по території РФ, що ускладнить Україні проведення військових операцій - ISW

За підтримки Китаєм Росії війна буде довшою - Зеленський

На полях Азійського саміту Зеленський обговорив із міністром оборони США посилення української ППО та коаліцію F-16

У Миколаївській області вночі збито 11 "шахедів", через падіння уламків горіли склади промпідприємства

Війська РФ протягом доби завдали понад 380 ударів по Запорізькій області

Силами ППО вночі знищено 24 із 25 "шахедів", які атакували Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА