09:59 23.03.2023

Лісовий: Міносвіти має стати частиною стратегії оборони

1 хв читати
Лісовий: Міносвіти має стати частиною стратегії оборони

Міністерство освіти і науки України цифровізуватиметься і системно змінюватиметься, заявив новий глава відомства Оксен Лісовий.

"Ми не можемо ігнорувати контекст, у якому живемо. А тому я переконаний, що МОН має стати частиною стратегії оборони: у школах, у профтехах і вишах виховуємо свідомих громадян і майбутніх розробників технорішень для нашої перемоги та лідерів суспільної думки", - написав Лісовий у фейсбуці.

За його словами, Міністерство освіти цифровізуватиметься і системно змінюватиметься, зокрема, створюватимуться цифрові екосистеми для дітей, батьків, вчителів та освітніх управлінців.

"МОН адаптується до наслідків війни: відновлюємо освітню інфраструктуру, створюємо механізми для ефективного онлайн-навчання, а там, де дозволяє безпекова ситуація, - повертаємося до офлайну", - зазначив міністр.

Він також заявив, що проводитиметься вимірювання освітніх втрат і розроблятиметься система їх відшкодування, а пріоритетом у цьому процесі стане ментальне здоров'я.

"Для МОН учитель - один із ключових клієнтів. Партнер, союзник, а не виконавець завдань, спущених згори, не гвинтик бюрократичної машини. Розпочинаємо шлях до підвищення престижу професії, переосмислення вищої педагогічної освіти, перегляду системи оплати праці", - заявив Лісовий.

Крім того, за його словами, Міносвіти створює міжнародну коаліцію, яка співпрацюватиме з донорами щодо відновлення освіти і науки.

Міністр наголосив, що професійно-технічна освіта є освітнім пріоритетом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польські протестувальники блокують рух вантажівок у ПП "Рава-Руська - Гребенне" - Держприкордонслужба

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності дотримання мовного законодавства співробітниками ТЦК і СП

Через "Резерв+" оновили свої дані майже 190 тис. жінок - Міноборони України

У допитах Баканова не було процесуального сенсу, конспірологія про його недоторканність недоречна - перший заступник директора ДБР

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки вже восьмеро постраждалих, із них двоє дітей - МВС

Через негоду знеструмлені споживачі 68 населених пунктів у Львівській та Сумській областях - Міненерго

У справі про прорив ворога на Харківщині допитано військове керівництво і бійців, правоохоронці вивчають секретні документи - перший заступник директора ДБР

Унаслідок російських обстрілів на Херсонщині поранені чотири людини - голова ОВА

Наративи депутатів-держзрадників тотожні тезам Путіна перед вторгненням в Україну - перший заступник директора ДБР

Перший заступник директора ДБР: Справа про держзраду Дубінського на завершальному етапі, на суді почуємо багато цікавого

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА