07:18 17.03.2023

Рішення французького суду про екстрадицію Жеваго очікується 30 березня

2 хв читати
Рішення французького суду про екстрадицію Жеваго очікується 30 березня

Французький суд, як очікується, 30 березня ухвалить рішення з питання про екстрадицію в Україну бізнесмена, екснародного депутата Костянтина Жеваго, якого після затримання в Куршевелі було заарештовано 29 грудня за запитом Державного бюро розслідувань (ДБР), повідомляє французьке видання Le Dauphiné libéré за підсумками засідання суду в четвер.

"Прокуратура Шамбері не бачить "причин для відмови в його екстрадиції". Його захист стверджує, що відправка його назад в Україну, зону бойових дій, підпадає під "судове відхилення" (фр. hors-piste judiciaire)", - передає видання позиції сторін.

Як повідомлялося, суд 5 січня спочатку переніс на 19 січня слухання з питання про екстрадицію Жеваго в Україну, щоб прокурор і адвокати могли підготуватися. Суд також звільнив бізнесмена під заставу EUR1 млн і взяв його під судовий нагляд.

Потім 19 січня слухання було відкладено до 2 лютого за клопотанням захисту і генеральної прокуратури через затримку в перекладі документів, а також страйк транспортників у Парижі, через що адвокати Жеваго не змогли з'явитися на слухання, а пізніше зі схожої причини - на 16 березня.

ДБР обвинувачує Жеваго і низку топменеджерів банку "Фінанси та Кредит" в організації механізму розтрати $113 млн, чим було завдано шкоди інтересам держави і вкладників банку.

За даними ДБР, на сьогодні накладено арешт на майно підозрюваного і пов'язаних із ним юридичних осіб, зокрема "акції його підприємств на сотні мільйонів грн, 26 об'єктів нерухомості, (...) 14 майнових комплексів, 21 частину майнових комплексів, 30 нежитлових приміщень і 10 квартир".

Печерський суд Києва ухвалив рішення про затримання Жеваго наприкінці 2019 року, а в міжнародний розшук його було оголошено влітку 2021 року, хоча його адвокати заперечували цей факт.

Водночас сам Жеваго заперечує усі обвинувачення, заявляє про політичний підтекст справи і закликає українських правоохоронців взяти його свідчення щодо Франції.

Бізнесмен спрогнозував, що за будь-якого рішення французького суду щодо його екстрадиції воно буде оскаржене, тож процес триватиме ще кілька місяців.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА