09:58 15.02.2023

Голова комітету Ради Бабак проти об'єднання Міносвіти з іншими міністерствами

2 хв читати
Голова комітету Ради Бабак проти об'єднання Міносвіти з іншими міністерствами

Голова комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак вважає, що Міністерство освіти і науки має залишатися окремим відомством.

"Наразі я не знаю. Я бачив різні варіанти об'єднання, приєднання до інших міністерств, варіант залишити окремим відомством. На чому саме зупиниться Кабінет Міністрів, мені невідомо. Але я вважаю, що об'єднувати Міносвіти з іншим міністерством не варто", - сказав Бабак в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання, чи підпаде Міносвіти під реформу структури Кабінету Міністрів.

За його словами, теоретично Міносвіти можна об'єднати з Міністерством молоді та спорту, оскільки, окрім спорту вищих досягнень, весь інший спорт стосується системи освіти, а олімпійським спортом може опікуватися Національний олімпійський комітет.

"У 2010-х роках уже було Міністерство освіти і науки, молоді та спорту, і треба подивитися, чому його потім роз'єднали, можливо, щось не спрацювало. А той, хто пропонує об'єднання з іншими міністерствами, не розуміє масштабу Міносвіти. Там понад 30 тис. різних суб'єктів: школи, садки, профтехи, виші – масштаб неймовірний. Я не уявляю, як його можна об'єднати, наприклад, із Мінкультури, де також десятки тисяч об'єктів. Крім того, це тотально різні речі", - зазначив він.

Бабак також заявив, що не знає жодної людини, яка могла б очолити такі гібридні міністерства.

"Я вважаю, що воно має залишатися окремим" – наголосив голова комітету.

Як повідомлялося, 2 грудня 2022 року Кабінет Міністрів регламентував створення Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України шляхом об'єднання Міністерства інфраструктури та Міністерства розвитку громад та територій.

22 грудня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що реформа структури Кабміну відбуватиметься покроково, у міру готовності рішень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА