11:33 04.02.2023

Україна повернула за обміном 116 захисників - Єрмак

2 хв читати
Україна повернула за обміном 116 захисників - Єрмак

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив про повернення з російського полону 116 українських військовослужбовців, серед яких є захисники м. Маріуполь Донецької області.

"Черговий великий обмін полоненими. Нам вдалося повернути 116 наших людей, оборонців Маріуполя, херсонських партизанів, снайперів з Бахмутського напрямку та інших наших героїв... з них два офіцери і 114 рядових і сержантів", - написав Єрмак у телеграм у суботу.

За його словами 87 військових, що повернулися, – з лав Збройних сил України, двоє з яких – з Сил Спеціальних Операцій. Також повернуто вісім бійців територіальної оборони, семеро - Національної гвардії України, шестеро - з Національної поліції, п'ятеро - з Державної прикордонної служби, двоє - з Військово-Морських сил та один представник Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Крім того, повернуто тіла загиблих добровольців. "Нам вдалося повернути тіла загиблих іноземних волонтерів- добровольців - Крістофера Метью Перрі та Ендрю Тобіаса Метью, а також тіло загиблого воїна- добровольця – українця, який служив у Французькому іноземному легіоні та після початку повномасштабного російського вторгнення повернувся захищати Україну - Кулика Євгенія Олеговича", - написав Єрмак.

У свою чергу, Міністерство оборони держави-агресора повідомило, що з українського полону в результаті переговорів звільнено 63 російських військових. "До складу групи звільнених російських військовослужбовців включені особи "чутливої категорії", обмін яких став можливий завдяки посередницьким зусиллям керівництва Об'єднаних Арабських Еміратів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, наразі всі російські військовослужбовці вже перебувають на території РФ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА