09:54 03.02.2023

Український генпрокурор повідомив про підозру керівнику ПВК "Вагнера"

2 хв читати
Український генпрокурор повідомив про підозру керівнику ПВК "Вагнера"

 Російському підприємцю, керівнику ПВК "Вагнера" Євгену Пригожину повідомлено про підозру в зазіханні на територіальну цілісність України та ведення агресивної війни, повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

"Час припиняти криваві гастролі росіян, які прикриваються іменем відомого композитора. Офіс генпрокурора повідомив про підозру керівнику приватної військової компанії "Вагнера", - написав Костін на своїй сторінці у фейсбуці у п'ятницю.

Генпрокурор наголошує, що, за даними слідства, керівника ПВК було наділено повноваженнями з вербування, підготовки та управління підпорядкованих йому осіб для подальшого використання в бойових діях на території України, і "все це відбувалося за повної підтримки чинного російського режиму".

"Керівник цієї ПВК безпосередньо відповідальний за тисячі воєнних злочинів. Він відкрито визнає свою роль у веденні війни проти України та з дозволу кремля вирішує кадрові питання, вербуючи десятки тисяч увʼязнених. Раніше засуджений за розбій, сьогодні він - герой Росії. Злочинна "еліта» терористичного режиму", - зазначив Костін.

Він також повідомив, що відповідальності не уникнуть і рядові "вагнерівці", зокрема й ті, хто втік за кордон.

"Прокурори вже провели допити двох таких бійців, які перебувають в ЄС. Також триває перевірка щодо причетності до воєнних злочинів ще одного учасника ПВК, який перебуває у Норвегії. Відповідний запит на проведення слідчих дій незабаром буде відправлений до наших норвезьких колег", - поінформував генпрокурор.

"За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора повідомлено про підозру російському підприємцю, соратнику президента Російської Федерації, керівнику ПВК "Вагнера". Йому інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 КК України)", - уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в Офісі генпрокурора.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА