11:03 21.01.2023

РФ розгорнула ППО в Москві, щоб підкреслити небезпеку війни для російської громадськості - ISW

2 хв читати
РФ розгорнула ППО в Москві, щоб підкреслити небезпеку війни для російської громадськості - ISW

Кремль, ймовірно, розгорнув системи протиповітряної оборони в Москві, щоб створити підбурювальні образи, що зображують війну як більш небезпечну для російської громадськості, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 20 січня.

"Однак малоймовірно, що Кремль вважає, що Україна націлиться на Москву, і, ймовірно, затіяв цю показну гру, щоб підтримати посилення інформаційних операцій з підготовки російського внутрішнього інформаційного простору до затяжної війни в Україні і подальших жертв", - наголошується у зведенні.

Водночас повідомляється, що Кремль продовжує просувати інформаційні операції, що загрожують ескалацією через західну військову допомогу Україні. "Кремль прагне підірвати готовність Заходу запропонувати допомогу Україні, розпалюючи побоювання ескалації – чи то між Росією і Заходом або війни в самій Україні, яку Росія не зможе здійснити. Кремль, найімовірніше, продовжить відповідати на розмови Заходу про подальшу військову допомогу Україні розпливчастими погрозами ескалації, після яких не буде жодних дій", - зазначають в ISW.

Повідомляється, що російські та українські війська продовжували наступальні операції в районі міст Сватове і Кремінна Луганської області.

У Запорізькій області окупанти, ймовірно, все ще готуються до оборонної операції в довгостроковій перспективі, незважаючи на нещодавні заяви про територіальні надбання, а на лінії фронту в Донецькій області продовжили наступальні операції. "Російські джерела продовжували неправдиво стверджувати, що російські війська близькі до оточення Бахмута", - повідомляють аналітики.

Також в ISW повідомляють, що російські чиновники і окупаційна влада продовжують депортувати українських дітей з окупованих районів України до РФ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА