05:52 04.12.2022

У Херсоні обладнають цілодобову пекарню для забезпечення хлібом мешканців міста і військових

2 хв читати

У Херсоні планують запустити пекарню, яка забезпечуватиме хлібом мешканців міста, а також підрозділи Збройних сил України, повідомила пресслужба "Європейської солідарності".

"Пекарню планують запустити вже за тиждень, кажуть волонтери. Половина хліба призначена для підрозділів ЗСУ, друга половина безкоштовно роздаватиметься херсонцям", - йдеться у повідомленні.

П'ятий президент України та лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко під час свого візиту до Херсона та зустрічі з місцевими активістами ГО "Справа громад" зазначив, що наразі виробництво пекарні потрібно забезпечити якісною водою, тому там оперативно зроблять свердловину та встановлять систему очищення.

"Ми зараз побачили прив'язку, розташування. Я прийняв рішення, що ми привеземо обладнання і зробимо свердловину. Ми поставимо систему хімводоочищення так само, як ми робили в Миколаєві. Генератор потужний - його вистачить на насоси, роботу хімводоочищення та забезпечення потужності для роботи пекарні" – пояснив він.

Порошенко сподівається на організацію цілодобової роботи пекарні, половина продукції якої, за його словами, йтиме на забезпечення мешканців Херсона свіжим хлібом. "Тому що зараз найближча точка, звідки до Херсона привозиться хліб – десь поблизу Миколаєва", – пояснив він.

"Менш ніж три тижні тому тут була русня. І лише зусиллями українців, зусиллями ЗСУ їх викинули. Але вони не заспокоїлися – підірвали всі об’єкти критичноі інфраструктури, енергозабезпечення, водозабезпечення. Підірвали котельні, які дають тепло. І зараз продовжують обстріли Херсона з лівого берега артилерією, системами залпового вогню і навіть мінометами долітають сюди. Який вихід з цього? Треба йти далі по лівому берегу, продовжувати контрнаступ. Допомагати ЗСУ. І не зупинятися на межах Херсонської області", – наголосив політик.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА