07:57 15.11.2022

Зеленський закликав до обміну полоненими за формулою "всіх на всіх"

2 хв читати
Зеленський закликав до обміну полоненими за формулою "всіх на всіх"

Президент України Володимир Зеленський закликав до обміну полоненими з Росією за принципом "всіх на всіх", а також до звільнення всіх дорослих та дітей, депортованих до Росії.

"Тисячі наших людей – військових і цивільних – в російському полоні. Вони піддаються жорстоким тортурам – це масове знущання! Окрім того, ми поіменно знаємо майже 11 тисяч дітей, які були силою депортовані в Росію. Їх розлучають з батьками, знаючи, що у них є родини. А окрім цих дітей, є десятки тисяч тих, хто був примусово вивезений і про яких ми знаємо лише опосередковано", - сказав він, виступаючи у вівторок за допомогою відеозв'язку на саміті G-20.

"Додайте до цього ще сотні тисяч депортованих дорослих, і ви побачите, до якої гуманітарної катастрофи призвела російська війна. Додайте ще політв'язнів - українських громадян, які утримуються в Росії та на тимчасово окупованій території, зокрема в Криму", - сказав він.

Зеленський зазначив, що "ми не знайшли підтримки у Міжнародному комітеті Червоного хреста. Ми не бачимо, що вони повною мірою борються за доступ до таборів, де утримують українських полонених і політвʼязнів, або що вони допомагають шукати депортованих українців. І таке самоусунення – це самознищення Червоного хреста як організації, яку колись – поважали. Ми маємо обʼєднатись заради єдино реалістичної моделі звільнення полонених – "всіх на всіх". А також заради звільнення усіх дітей і дорослих, які були депортовані в Росію", - наголосив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Встановлено ще одного військового РФ, причетного до розстрілу цивільного авто в Гостомелі - прокуратура

Рада ухвалила закон про надання адмінпослуг українцям, зокрема за кордоном

Переговори про вступ України до ЄС мають розпочатися якнайшвидше - Мецола

Позиція Європарламенту буде значущою для оборонної підтримки України - Зеленський

Між рішенням партнерів про постачання Україні зброї та її потраплянням на фронт відстань уже не в кілометрах, а, на жаль, у тижнях і місяцях - Зеленський

Путін в інформаційному акваріумі й не має наміру зупинятися - Зеленський

Дрон СБУ вдарив по НПЗ у російській Башкирії, подолавши рекордні 1500 км - джерело

Зеленський призначив Залужного послом у Великій Британії

Будівництву НВМК у Гатненській громаді біля Києва протистоять, зокрема, проплачені люди - заступник директора

Дмитра Герегу знову призначено командувачем Сил підтримки ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА