13:19 04.10.2022

Лукашенко підтвердив участь Білорусі у війні проти України

1 хв читати
Лукашенко підтвердив участь Білорусі у війні проти України

Олександр Лукашенко, якого Захід не визнає легітимно переобраним президентом Білорусі, підтвердив участь республіки у війні проти України.

Лукашенко, слова якого наводить Держагентство БілТА, на нараді із силовим блоком у вівторок у Мінську заявив: "Що стосується нашої участі у спеціальній військовій операції (так Росія та Білорусь називають повномасштабне військове вторгнення - ІФ-У) в Україні, ми беремо участь там. Ми цього не приховуємо. Але ми нікого не вбиваємо. Ми нікуди не посилаємо своїх військових. Ми не порушуємо своїх зобов'язань".

"Наша участь у тому, щоб не допустити поширення цього конфлікту на територію Білорусі, по-перше. По-друге, не допустити завдання удару по Білорусі під прикриттям спеціальної військової операції з боку Польщі, Литви та Латвії. Як я говорив, у спину росіянам стріляти ніхто не буде з території Білорусі. Ось наша участь", – заявив Лукашенко.

Він також заявив, що в Білорусі немає потреби оголошувати мобілізацію.

Лукашенко звинуватив Україну в провокаціях на кордоні, стверджуючи, що Київ постійно здійснює оптичну, радіоелектронну, радіотехнічну розвідку, порушуючи безпілотниками лінії державного кордону. Він стверджує, що Україна стягнула до білоруського кордону угруповання до 15 тис. військовослужбовців, здійснює інженерне облаштування блокпостів і вогневих позицій, влаштувала загородження на дорогах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА