20:28 30.09.2022

Норвегія посилює контроль на кордоні з РФ

2 хв читати
Норвегія посилює контроль на кордоні з РФ

Уряд Норвегії ухвалив рішення про підвищення готовності прикордонного гарнізону та посилення контролю на кордоні з РФ, йдеться у заяві норвезького уряду, оприлюдненій у п'ятницю.

У документі наголошується, що мобілізація в РФ і можливість того, що російським громадянам може бути заборонено покидати країну, підвищує ризик незаконного перетину кордону на норвезько-російському кордоні за межами прикордонного пункту в Сторскогу, у зв'язку з чим у поліцейському окрузі Фінмарк буде розміщено поліцейський вертоліт із датчиками для підвищення готовності прикордонного гарнізону.

"Гарнізон норвезьких збройних сил у Сер-Варангер веде спостереження за кордоном із Росією. Поліцейський гелікоптер збільшить можливості виявлення будь-яких незаконних перетинів кордону", - йдеться в заяві.

У ньому уточнюється, що довжина кордону з Росією становить 198 км, і в основному він проходить уздовж річки Пасвік.

"Поліція контролює ситуацію в Сторскогу, і зараз ми збільшуємо присутність поліції у прикордонній зоні, а також за межами прикордонного пункту. Поліцейський вертоліт – корисний інструмент для спостереження за кордоном з норвезького боку", - повідомила міністр юстиції та громадської безпеки Емілі Енгер Мель.

Вона додала, що у разі потреби норвезький уряд готовий "швидко закрити кордон, якщо це стане необхідним, і зміни можуть бути внесені в найкоротші терміни".

"До Норвегії прибуло мало людей, порівняно з Фінляндією, і тут ситуація інша. Сторског - наш єдиний пункт перетину кордону з Росією. Ми перебуваємо в тісному діалозі з поліцією та норвезькою митницею щодо ситуації на кордоні і проводитимемо ретельний прикордонний контроль усіх, хто прибуває", - підсумувала Мель.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА