09:19 22.09.2022

Зеленський: Ми отримали 200 воїнів за одного фаната Росії – Медведчука

2 хв читати
Зеленський: Ми отримали 200 воїнів за одного фаната Росії – Медведчука

Президент України Володимир Зеленський у нічному відеозверненні заявив, що 200 українських воїнів вдалося обміняти на одного "фаната Росії", маючи на увазі колишнього голову партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука.

"Ця операція (з обміну - ІФ) готувалася досить довго. В обміні є кілька складових. Перша: ми обміняли одного "фаната Росії" на 200 наших воїнів", - заявив Зеленський у відеозверненні.

Розповідаючи про деталі обміну, глава держави зазначив, що спочатку в Росії пропонували повернути 50 українців в обмін на одного з тих, хто перебував у слідчому ізоляторі СБУ.

"Ми говорили й наполягали: й число 50 зросло до 200. Вони вже в Україні. Я вважаю – це хороший результат. Хоча навіть більше, ніж 200. Серед звільнених українок є ті, хто готується стати мамою. Я і особливо щасливий, що вдалося зараз повернути їх в Україну, віддати Медведчука. За справжніх воїнів – не шкода", - сказав президент.

За словами Зеленського, Медведчук пройшов усі слідчі дії, передбачені законодавством. Україна отримала від нього все, що потрібно для встановлення фактів у рамках кримінального провадження.

"Ми пам'ятаємо про всіх наших людей і намагаємося врятувати кожного українця. У цьому наша сутність. Цим ми відрізняємося від ворога. Ми цінуємо кожне життя і обов'язково зробимо все, щоб урятувати всіх, хто перебуває в російському полоні", - резюмував президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА