05:54 17.09.2022

Росія повторила в Ізюмі те, що зробила у Бучі

2 хв читати
Росія повторила в Ізюмі те, що зробила у Бучі

Росія повторила в Ізюмі те, що зробила у Бучі, заявив у відеозверненні у п'ятницю ввечері президент України Володимир Зеленський.

"У Харківській області тривають слідчі дії в районах, звільнених від російської окупації. Фіксуються всі злочини рашистів, збираються докази їхньої винуватості. Знайдені катівні, в яких знущалися з мирних жителів окупованих міст і селищ, приміщення, в яких тримали людей - навіть іноземців", - сказав він.

"Світ має на все це відреагувати. Росія повторила в Ізюмі те, що зробила в Бучі. І наразі ми лише почали дізнаватися повну правду про те, що відбувається в цій частині Харківщини", - зазначив він.

Зеленський привітав майбутню поїздку до Ізюму місії ООН. "Добре, що в структурах ООН уже готують групу працівників, яка побуває в цьому місці біля Ізюма, яка побачить і зможе розповісти всім у системі ООН про те, що робили російські терористи", - сказав він.

Президент пообіцяв "забезпечити повний доступ журналістів до звільненої території та всіх місць знущання з людей, дати такий доступ, який допоможе повідомити світу, що рашизм має бути засуджений".

За його словами, росіяни знущалися і тримали у закритих приміщеннях людей, зокрема іноземців. "Наприклад, громадян Республіки Шрі-Ланка, студентів Куп'янського медичного коледжу. Ще в березні їх захопили російські солдати і тримали їх у підвалі. Лише наразі, після звільнення, цих людей було врятовано, їм надається необхідна медична допомога", - повідомив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чисельність армії Польщі перевищила 200 тис. осіб - глава Міноборони

МЗС про заяви Путіна: Вони переслідують лише одну мету - перешкодити участі лідерів у Саміті миру

Столтенберг про "мирні пропозиції" Путіна: Це не Україна має вивести війська, а РФ - свої з української території

За матеріалами ДБР суд призначив 14 і 15 років в'язниці двом перебіжчикам, завершено розслідування і повідомлено про підозру ще шести особам

Зеленський зустрівся з Папою Римським Франциском

Заява Путіна про готовність до мирних переговорів свідчить про його слабкість - Мережко

Зеленський обговорив із прем'єр-міністром Індії розвиток двосторонніх відносин

В Україні ліквідовано мережу "громадських організацій" Медведчука, які готували держпереворот у Києві 2022 року

Унаслідок ворожого обстрілу в Дніпропетровській області постраждала 17-річна дівчина - голова ОВА

Німеччина передасть Україні ще 2 системи ППО IRIS-T і 3 HIMARS - бундесвер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА