07:44 26.08.2022

Колишній викладачці одного з київських університетів повідомили про підозру у держзраді та вербуванні коригувальників

2 хв читати
Колишній викладачці одного з київських університетів повідомили про підозру у держзраді та вербуванні коригувальників

Печерська окружна прокуратура Києва повідомила про підозру колишній викладачці столичного університету у державній зраді та створенні на замовлення російських спецслужб мережі агентів для отримання даних про розташування Збройних сил та територіальної оборони, повідомив пресцентр Офісу генпрокурора.

"За попередніми даними, з лютого 2022 року підозрювана перебувала на території РФ і, діяла на замовлення російських кураторів, створивши та адмініструвавши в месенджері телеграм низку груп. У цих групах зловмисниця вербувала громадян України для отримання інформації про розміщення та переміщення військовослужбовців ЗСУ та тероборони в м. Києві та Київській області", - сказано у повідомленні.

Як зазначається, вона завербувала понад 10 осіб, які, починаючи з 24 лютого 2022 року, здійснювали обходи певних ділянок у м. Києві та Київській області та фотографували місця дислокації та пересування українських військовослужбовців, після чого ці відомості передавалися кураторам із силових структур РФ.

Крім того, на своїй сторінці у забороненій в Україні російській соцмережі "Вконтакте" та на каналі YouTube викладачка розповсюджувала відео та повідомлення, які за своїм змістом виправдовували та визнавали правомірною збройну агресію РФ проти України. Також у цих повідомленнях вона закликала до насильницької зміни та повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні.

Наразі підозрюваній інкриміновані дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу, державну зраду, вчинені в умовах воєнного стану та виправдання, визнання правомірним, заперечення збройної агресії РФ проти України.

Також повідомлено про підозру одному з членів групи в виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України (ч.3 ст.436-2 КК України). Крім того, до суду вже передано обвинувальний акт щодо одного з агентів за фактами державної зради та незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами (ч.2. ст.111 та ч.1 ст.263 КК України).

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА