20:40 09.08.2022

Мер Миколаєва Сенкевич спростував заяви Міноборони РФ про нібито зберігання військової техніки та боєприпасів на території навчальних закладів міста

2 хв читати
Мер Миколаєва Сенкевич спростував заяви Міноборони РФ про нібито зберігання військової техніки та боєприпасів на території навчальних закладів міста

Міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич спростував нещодавні заяви Міноборони РФ про нібито зберігання військової техніки та боєприпасів на території Чорноморського національного університету ім. Петра Могили та школи №16 у Миколаєві.
"Ніякої військової техніки чи складів, чи самих військових у цих двох навчальних закладах немає. Як цього всього не було і в тих школах та університетах, які росіяни розгромили у нашому місті від початку повномасштабної війни", - написав Сенкевич у фейсбуці у вівторок.
За його словами, в університеті наразі триває набір студентів. Там працює приймальна комісія, яка надає консультації абітурієнтам і допомагає їм подавати свої електронні заяви.
"Випускники приносять здавати до бібліотеки книжки та підписують обхідні листи, отримують свої дипломи. Працює відділ кадрів, бухгалтерія. Із 15 серпня викладачі почнуть виходити з відпусток і готуватися до занять", - зазначив мер.
Він наголосив, що у школі техпрацівники доглядають територію закладу, а вчителі готуються до дистанційної роботи. Учні, котрі залишилися в Миколаєві, здають минулорічні підручники й беруть собі книжки на наступний навчальний рік.
Сенкевич також оприлюднив відео, на якому видно, що на території цих закладів немає складів із боєприпасами та військової техніки.
"Це відео - чергове підтвердження того, що російські терористи цинічно обстрілюють цивільні об’єкти та житлові квартали, перед тим, звичайно ж, збрехавши про якісь там військові бази. Але проти їхньої пропаганди у нас є правда", - підсумував Сенкевич.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Троє загиблих і п'ятеро поранених у результаті обстрілу окупантами села у Волноваському районі Донецької області касетними боєприпасами в день Саміту миру

Україна починає шлях до миру з позиції сили - президент Фінляндії

Президент Гани: Українська формула миру є ключовою рамкою для досягнення тривалого миру

Глава МЗС Саудівської Аравії: Серйозні переговори на шляху до миру потребуватимуть важких компромісів

Територіальні поступки України не принесуть мир - Каллас

Будь-який майбутній діалог із РФ має базуватися на міжнародному праві та статуті ООН, і саме Україна має вирішити, коли він стане можливим, - голова Європарламенту

Дуда: Україна має повне право захищати свій суверенітет у будь-який спосіб, який співвідноситься з міжнародним правом

Напад на Україну був незаконним, але одностороннє використання російських активів також незаконне - президент Кенії

Позиція Катару спирається на принципи ООН і недоторканність кордонів у вирішенні "українсько-російського конфлікту"

Японія посилить підтримку України в енергетичній сфері та розмінуванні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА