13:46 17.07.2022

Зеленський у день восьмих роковин знищення літака МН17: РФ продовжує сіяти горе і смерть на українській землі

2 хв читати
Зеленський у день восьмих роковин знищення літака МН17: РФ продовжує сіяти горе і смерть на українській землі

Президент України Володимир Зеленський в день восьмих роковин катастрофи літака МН17 висловив упевненість у тому, що всі причетні до знищення літака і скоєння інших воєнних злочинів в Україні будуть знайдені і притягнуті до відповідальності.

"У день восьмих роковин катастрофи літака рейсу МН17 наші думки з рідними і близькими всіх невинно вбитих Росією", - написав глава держави в Твіттері.

Він зазначив, що нині РФ продовжує "сіяти горе та смерть на українській землі". "Але ніщо не залишиться непокараним! Кожен злочинець буде притягнутий до відповідальності!" - підсумував Зеленський.

Літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Усі 298 людей, які перебували на борту, загинули. Дві третини пасажирів – піддані Нідерландів. Розслідування причин катастрофи вела Міжнародна слідча група, до якої увійшли представники правоохоронних органів України, Нідерландів, Бельгії, Австралії та Малайзії.

У вересні 2016 року група оприлюднила висновки, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, запущеною із ЗРК "Бук", а пізніше оголосила про приналежність "Бука" до російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, дислокованої в Курську.

Суд стосовно аварії МН17 розпочався 9 березня 2020 року. У травні цього року після поновлення слухань суддя Гендрік Стейнгаус анонсував завершення публічної стадії судового розгляду справи на 10 червня, після чого судова колегія пішла в закриту стадію для винесення рішення. Вердикт у справі має бути винесений у листопаді чи грудні 2022 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

12 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Вовчанську Харківської області залишається приблизно 300-400 жителів - поліція

Окупанти за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області, внаслідок ракетного удару загинула жінка

Оккупанты за минувший день обстреляли 10 громад Сумской области, в результате ракетного удара погибла женщина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА