17:08 06.07.2022

ПА ОБСЄ висловилася за створення механізму позбавлення повноважень держави-учасниці, яка порушила суверенітет іншої держави-учасниці організації

2 хв читати
ПА ОБСЄ висловилася за створення механізму позбавлення повноважень держави-учасниці, яка порушила суверенітет іншої держави-учасниці організації

Парламентська асамблея Організації з безпеки та співробітництва в Європі висловилася за створення механізму оскарження для можливого позбавлення повноважень делегації держави-учасниці, яка порушила суверенітет і територіальну цілісність іншої держави-учасниці організації, повідомила заступниця члена постійної делегації Верховної Ради у ПА ОБСЄ Євгенія Кравчук (фракція "Слуга народу").

"Завершилася чергова (а для мене перша) сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ (Бірмінгем, Великобританія - ІФ-У). Підсумки роботи знайшли своє втілення у трьох важливих резолюціях щодо України. Перша і головна з них – "Агресивна війна Російської Федерації проти України та її народу"… у якій Організація, зокрема, закликає постійний комітет ПА ОБСЄ внести зміни до правил і процедур, які створять механізм оскарження і в результаті - позбавлення повноважень делегації держави-учасниці, яка порушила суверенітет та територіальну цілісність іншої держави-учасниці", - написала Кравчук у середу у фейсбуці.

За словами народного депутата, ПА ОБСЄ розглядає злочини Росії як воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид і наполягає на створенні спеціального міжнародного кримінального трибуналу для притягнення до відповідальності РФ за скоєні злочини на території України.

Народний депутат розповіла, що ПА ОБСЄ також вимагає негайно та в повному обсязі вивести війська і відновити територіальну цілісність України, засуджує примусове переміщення громадян України на територію Росії, зокрема дітей без супроводу, а також практику фільтраційних таборів.

Кравчук зазначила, що у резолюції звернено особливу увагу на морську блокаду, яка не дає змоги Україні постачати зерно й ставить під питання продовольчу безпеку багатьох країн.

Окрім цього, ПА ОБСЄ у резолюції висловила занепокоєння знищенням та викраденням об'єктів культурної спадщини, що належать українському народу.

Ще дві резолюції стосуються питань безпеки журналістів у зоні конфлікту, а також впливу загроз безпеці під час війни на життя людей та громадянського суспільства.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Бельгія розпочали переговори щодо укладення двосторонньої безпекової угоди

Прем'єр Ісландії прийняв запрошення на Саміт миру й має намір залучити більше країн Глобального Півдня - Зеленський

Поблизу м. Дніпра збито російську авіаракету - ПК "Схід"

Затримано зловмисників за спробу $1 млн хабаря співробітнику СБУ за сприяння в захопленні підприємства - прокуратура

ВИБУХ У ЗАПОРІЖЖІ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Кабмін затвердив порядок ведення Єдиного держреєстру призовників, військовозобов'язаних і резервістів

Зеленський на зустрічі з представниками ПЦУ та УГКЦ: Головне - підтримка всіх наших людей, зміцнення наших воїнів і наближення української перемоги

Президент Словаччини: Трагедію в Україні необхідно зупинити, весь цивілізований світ має взяти в цьому участь

У прикордонних населених пунктах на Харківщині тривають активні бої - Синєгубов

Україна та Словаччина мають якомога більше інтегрувати свій підприємницький потенціал - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА