15:17 01.07.2022

Республіка Корея виділяє $3 млн на зміцнення стійкості України - ПРООН

2 хв читати

Республіка Корея та Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) оголосили про нове партнерство для підтримки уряду України в його зусиллях щодо реагування на війну.

"Завдяки цій ініціативі Республіка Корея сприятиме забезпеченню засобів до існування в надзвичайних ситуаціях і відновленню громад в Україні, зробивши гнучкий внесок розміром $3 млн, що дасть змогу ПРООН адаптувати свою діяльність, охопивши тих, хто найбільше потребує допомогию, посиливши реагування на наслідки війни", - повідомили у пресслужбі ПРООН в Україні у п'ятницю.

Виконувачка обов'язків постійного представника ПРООН в Україні Манал Фоуані наголосила, що інвестиції Республіки Корея у діяльність, спрямовану на посилення взаємозв'язку гуманітарної допомоги та розвитку, відбуваються у дуже важливий момент, коли необхідно продовжувати зміцнювати здатність українського уряду служити своєму народові та водночас планувати відновлення країни.

"Зважаючи на складні гуманітарні проблеми, виклики для розвитку і забезпечення миру, що нині виникають в Україні, вкрай важливо розробляти програми, які враховують різноманітні аспекти війни. Стратегічні інвестиції Республіки Корея у подальше посилення децентралізованого підходу до координації кризових ситуацій, відновлення базової інфраструктури та підтримка працездатності українських підприємств усіх розмірів — це свідчення того, як інвестиції в інституції та державні послуги можуть зменшити наслідки гуманітарної катастрофи", - вважає Фоуані.

Щоб забезпечити максимальну віддачу від заходів з підвищення стійкості й не залишити нікого без уваги, проєкт буде зосереджений на чотирьох сферах. Зокрема, на збереженні та нарощуванні потенціалу урядової координації у кризових ситуаціях у регіонах, що постраждали від війни, та у місцях перебування переміщених осіб з урахуванням потреб людей з інвалідністю та постраждалих від мін; на підтримці відновлення базової інфраструктури та основних комунальних служб із метою зменшення збитків, завданих цивільному населенню та цивільній інфраструктурі, а також сприяння безпечному поверненню переміщених осіб. Крім того, метою проєкту є пом'якшення наслідків переміщення людського капіталу, ринків і виробничих потужностей унаслідок війни та підтримка органів влади та громадянського суспільства у здійсненні оцінки та забезпеченні надання соціальних послуг уразливим верствам населення – особливо в постраждалих від війни регіонах.

За попередніми оцінками ПРООН, до кінця 2022 року до 90% населення України може зіткнутися з бідністю та бути вразливим до бідності. Існує небезпека, що вісімнадцять років соціально-економічних досягнень будуть зведені нанівець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА