19:19 11.06.2022

Порошенко та волонтери представили комплекс оптоелектронної розвідки для фронту

2 хв читати
Порошенко та волонтери представили комплекс оптоелектронної розвідки для фронту

П'ятий президент України, нардеп Петро Порошенко та волонтери представили комплекс оптоелектронної розвідки, розроблений українськими інженерами спільно з волонтерами ГО "Справа Громад" та Фондом Порошенка для фронту, повідомляє пресслужба партії "Євросолідарність".

"Перший мобільний високотехнологічний комплекс оптоелектронної розвідки, створений українськими інженерами спільно з волонтерами ГО "Справа громад" та Фондом Порошенка, незабаром вирушить на фронт", - йдеться у повідомленні, опублікованому в суботу.

Зазначається, що "в комплексі є інтегрований БПЛА, камери із 50-кратним зумом і тепловізором", які "мають здатність автономно працювати протягом тижня, а дані через Старлінк миттєво передаються просто до передового пункту управління угрупуванням військ".

За словами Порошенка, "закордонні аналоги (комплексу – ІФ) коштують мільйони доларів – не сотні тисяч. Вони ліцензовані, нам їх не продають, навіть якби гроші й були".

"Тут (у комплексі – ІФ) потужне програмне забезпечення, за яке ми дякуємо ТОВ "Укрспецсистемс". Хочу окремо подякувати фірмі SECUR GROUP – дуже потужні інженери, які втілили це в метал. Дуже велика кількість тисяч складових – вона складна у складанні, але дуже потужна та проста в роботі", - наголошує волонтер Гліб Бабіч, ініціатор проекту.

"У цей комплекс із власного досвіду військового вкладено все, щоб людям, які  будуть працювати, було надійно, зручно. І щоб миттєво був результат у знищенні ворога. Ми для цього все зробили, і через певну кількість днів ми це випробуємо вже на фронті, а після цього запустимо решту комплексів. Думаю, що це дуже допоможе Збройним силам (…)", - підсумував Бабич.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА