18:58 08.06.2022

ДБР: відкрито кримінальне провадження стосовно нардепа Ковальова за колабораційну діяльність

1 хв читати
ДБР: відкрито кримінальне провадження стосовно нардепа Ковальова за колабораційну діяльність

За матеріалами Державного бюро розслідувань (ДБР) порушено кримінальне провадження стосовно народного депутата України Олексія Ковальова за колабораційну діяльність у Херсонській області, повідомляє ДБР.

"Оперативники Бюро встановили, що депутат співпрацює з окупаційними силами Російської Федерації на тимчасово окупованій території Херсонської області. Підконтрольні йому підприємства постачають харчову продукцію до Автономної Республіки Крим із подальшою реалізацією на території Росії, а також завозять на Херсонщину паливно-мастильні матеріали", - йдеться у повідомленні ДБР у середу у телеграм-каналі.

За інформацією ДБР, депутат забезпечує розміщення особового складу окупаційних сил у приміщеннях підконтрольного йому санаторію, розташованого у місті Гола Пристань Херсонської області.

"Більше того, на своїй сторінці в одній із соціальних мереж депутат сам розповідає, що співпрацює з окупантами і вважає, що Росія на Херсонщині надовго", - наголошується у повідомленні Бюро.

У ДБР нагадують, що за матеріалами ДБР ще у квітні поточного року генеральний прокурор відкрила кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Розслідування продовжується.

Як повідомлялося, у квітні 2022 року політична партія "Слуга народу" та фракція партії "Слуга народу" у Верховній Раді України ухвалили спільне рішення про призупинення членства Олексія Ковальова у фракції.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА