13:59 02.06.2022

Більшість українців ставиться до ЛГБТ-людей добре чи байдуже, виступає за рівні з ними права та підтримує їх участь в обороні країни - соцопитування

2 хв читати
Більшість українців ставиться до ЛГБТ-людей добре чи байдуже, виступає за рівні з ними права та підтримує їх участь в обороні країни - соцопитування

38% українців заявляють про своє негативне ставлення до ЛГБТ-людей, у більшості переважає байдуже ставлення (45%), про позитивне ставлення заявили 13%, свідчать результати дослідження "Сприйняття ЛГБТ-людей та їх прав в Україні", проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 13-18 травня 2022 року.

Якщо серед людей віком 70 років лише 30% позитивно чи байдуже ставляться до ЛГБТ-людей, то серед 18-29-річних їх вже 83%. Серед респондентів із вищою освітою 66% позитивно чи байдуже ставляться до ЛГБТ-людей і лише 49% – серед респондентів із повною середньою або нижчою освітою. За рівнем доходів частка тих, хто має позитивне/байдуже ставлення, зростає з 47% серед найменш заможних респондентів до 66,5% серед найбільш заможних.

При цьому значної регіональної відмінності немає: на заході України у 56% байдуже чи позитивне ставлення, у центрі – 60%, на півдні – 57%, на сході – 56%.

Лише 11% заявили про негативне ставлення до участі ЛГБТ-людей у захисті України від російської агресії, 66% респондентів висловилися схвально.

64% респондентів дотримуються думки, що ЛГБТ-жителі України повинні мати такі самі права, що й інші громадяни країни. Лише 26% виступають за деякі обмеження.

Серед тих, хто позитивно чи байдуже ставиться до ЛГБТ-людей, абсолютна більшість (87,5% та 78% відповідно) вважає, що вони повинні мати такі самі права. Навіть серед тих, хто загалом негативно ставиться до ЛГБТ-людей, 42% виступають за рівноправність (48% за обмеження). Більше підтримують рівноправність молодші, освічені й заможні респонденти, а також жителі великих міст.

"Непослідовність респондентів щодо прав ЛГБТ проявляється в питанні реєстрованого партнерства для одностатевих пар без права на спільне всиновлення. Навіть для такого формату підтримка становить 24%, у той час як 42% не підтримують таку ініціативу. Водночас ще для 27% це питання є байдужим.… Серед тих, хто позитивно загалом ставиться до ЛГБТ людей, 58% підтримують ідею реєстрованого партнерства, не підтримують – 20%... Серед тих, хто має негативне ставлення, більшість (71.5%) проти такої ідеї, хоча 10% підтримують її", - йдеться у пресрелізі КМІС.

Під час дослідження методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (CATI) було опитано 2000 респондентів у всіх регіонах України, контрольованих урядом до 24 лютого 2022 року. Статистична похибка такої вибірки (з ймовірністю 0,95 та з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує 2,4% для показників, близьких до 50% та 1,1% – для показників, близьких до 5%, але в умовах війни додається додаткове систематичне відхилення, яке заважає одержаним результатам зберігати високу репрезентативність.

Джерело: https://gay.org.ua/publications/AReport_NashSvit_May2022.pdf

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

47 бригада повідомила про збитий російський вертоліт Ка-52 "Алігатор" вартістю $16 млн

У ЦПД спростували фейк про блокування евакуації з Вовчанська: З громади вивезли майже 6 тис. жителів, процес триває

Петиція про створення офіційного кладовища домашніх тварин у Києві не зібрала необхідних для розгляду голосів

Найближчими днями в Україні буде прохолодно, вітер північно-східний, уночі 1-6° тепла, вдень 11-16°

Окупанти збільшили використання китайських легких всюдиходів на фронті - британська розвідка

Дрони СБУ вразили нафтобазу та електропідстанцію в Бєлгородській і Липецькій областях РФ - джерело

Фільм "Королівство планети мавп" зібрав $56,5 млн у дебютний вікенд

У Донецькій області через обстріли загинув один цивільний, двоє поранені, евакуйовано 257 осіб за добу

СБУ затримала навідника, який готував ракетні удари по Рівненщині

Експеримент із дистанційного обстеження знищеного житла на окупованих територіях потребує масштабування - Верещук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА