12:06 01.06.2022

Росія порушує абсолютно всі права українських дітей - уповноважена з прав дітей

2 хв читати
Росія порушує абсолютно всі права українських дітей - уповноважена з прав дітей

Росія, провадячи війну в Україні, порушує абсолютно всі права українських дітей, заявила радник - уповноважений президента з прав дітей та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук.

"Цього року День дітей в Україні відзначається не так, як зазвичай, і зовсім не в дитячих реаліях. Тому що діти змушені ховатися від бомбардувань в укриттях, у метро, змушені покидати свої рідні оселі та шукати прихистку в безпечних регіонах", - заявила Герасимчук брифінгу в українському медіацентрі.

Вона наголосила, що від війни страждає кожна дитина у державі.

"Це 7,5 млн дітей. Це не лише тілесні ушкодження, а й порушення психоемоційного стану. Це повне порушення всіх прав дитини. Росія порушує абсолютно всі права українських дітей, передбачені Конвенцією ООН про права дітей та іншими міжнародними і національними законодавчими актами. Це і право на особисте життя, на захист від посягань на нього, на захист від усіх форм психологічного та фізичного насильства, на захист від усіх форм сексуальної експлуатації, на відпочинок та розваги, освіту, родину тощо", - сказала Герасимчук.

Також, за її словами, дії, які вчиняє РФ щодо українських дітей, мають усі ознаки геноциду, оскільки є факти примусового переміщення та депортації дітей до Росії, ОРДЛО та Білорусі, до того ж президент РФ підписав указ про спрощене усиновлення дітей з України.

"Сьогодні ми можемо сказати, що світ дорослих людей повністю провалив День захисту дітей. І це точно. Але ми боротимемося за абсолютно кожну українську дитину", - резюмувала радник - уповноважений президента з прав дітей та дитячої реабілітації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА