14:14 20.05.2022

Затверджено перелік закордонних пунктів для проведення мультипредметного тесту

1 хв читати
Затверджено перелік закордонних пунктів для проведення мультипредметного тесту

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет підписав наказ, який затверджує перелік закордонних пунктів для проведення національного мультипредметного тесту (НМТ).

"Протягом останніх місяців Міністерство освіти і науки України активно комунікувало з міністерствами освіти, представниками неурядових освітніх організацій європейських країн, а також із посольствами України для створення в них можливостей провести НМТ за кордоном. Наразі підтверджено домовленості з багатьма європейськими партнерами, а отже, українці, які вимушено покинули свою Батьківщину через війну, зможуть вступити до омріяних закладів вищої освіти", - йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

Зазначено, що провести тестування планується в таких країнах: Австрія, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Латвія, Литва, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія та Швеція.

"Проведення НМТ в інших країнах – складне й комплексне завдання, але це, безперечно, важливий крок з-поміж багатьох етапів повернення українців додому і відбудови держави", – йдеться в повідомленні.

У Міносвіти заявляють, що НМТ за кордоном буде проведено так само, як і в Україні, тобто в спеціально обладнаних комп'ютерних центрах, де з учасниками працюватимуть україномовні педагоги, навчені українськими експертами.

Водночас у повідомленні пресслужби Українського центру оцінювання якості освіти зазначено, що до переліку увійшло 39 міст за кордоном.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА