15:42 01.05.2022

У "Євросолідарності" пропонують дозволити зберігання зброї бійцям тероборони за місцем проживання за швейцарською моделлю

1 хв читати
У "Євросолідарності" пропонують дозволити зберігання зброї бійцям тероборони за місцем проживання за швейцарською моделлю

Народні депутати з фракції "Європейська солідарність" внесли законопроєкт, що дозволяє зберігати за місцем проживання зброю військовослужбовцями Сил територіальної оборони, членами добровольчих формувань територіальних громад, що дасть змогу прискорити розгортання сил опору в разі нападу агресора.

"Починаючи з 24 лютого 2022 року, силам національного спротиву державою було передано значну кількість зброї та боєприпасів. Повернення такої зброї на зберігання у військових частинах може призвести до затягування процесу оснащення цією зброєю як Сил територіальної оборони Збройних Сил України, так і добровольчих формувань територіальних громад у разі виникнення повторної необхідності", – пояснюють автори законопроекту №7326.

Це може негативно позначитися на обороноздатності військових формувань і сприяти просуванню окупаційних військ вглиб території України.

"Найбільш прийнятним виходом, який дав би змогу врегулювати питання зберігання зброї та оперативного оснащення нею сил національного спротиву, було б надання права зберігання цієї зброї та боєприпасів цими особами після належної реєстрації та обліку зазначених видів озброєння та боєприпасів", – йдеться в пояснювальній записці.

На думку авторів законопроєкту, це дасть змогу забезпечити законність і керованість такого зберігання зброї, виключивши її довільне використання не за цільовим призначенням.

З ідеєю запровадження швейцарської моделі зберігання зброї у населення ще наприкінці лютого виступив п'ятий президент України, співголова фракції "Європейська солідарність" у Верховній Раді Петро Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська кіноакадемія оголосила номінантів на кінопремію "Золота дзиґа"

Понад половина українців із розумінням ставиться до підвищення тарифів на світло для ремонту пошкодженої інфраструктури - соцопитування

Мінветеранів та Мінцифри проводять бета-тестування е-посвідчення ветерана в "Дії"

З України під виглядом декорацій для акваріума намагалися переслати 52 молюски юрського періоду - Держмитниця

Із окупації вдалося повернути 6 дітей

РФ наступає в Харківській області для створення буферної зони, а не з метою подальшого просування - ISW

Держслужбовці, у яких є бронь, мають уточнити свої дані в ТЦК - Міноборони

Білий дім планує днями виділити черговий транш військової допомоги Україні

Кількість постраждалих у Харкові зросла до чотирьох людей

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА