19:20 28.04.2022

Фонд Save Ukrainian Culture почав приймати пожертвування у криптовалюті для захисту пам'яток світової культурної спадщини

2 хв читати
Фонд Save Ukrainian Culture почав приймати пожертвування у криптовалюті для захисту пам'яток світової культурної спадщини

Міністерство культури та інформаційної політики України, Держагентство України з питань мистецтв та мистецької освіти разом із блокчейн-компанією Everstake оголосили про спільну благодійну ініціативу Save Ukrainian Culture, метою якої є збір коштів на збереження культурної спадщини України в умовах вторгнення Росії.

Міністерство культури та інформаційної політики України вже зафіксувало понад 200 об'єктів руйнувань культурної спадщини, але ці цифри не є фінальними, повідомив глава відомства Олександр Ткаченко, слова якого наводить пресслужба блокчейн-компанії Everstake.

"Рашисти продовжують свої воєнні злочини проти української спадщини, намагаючись стерти нашу історію та ідентичність. Знищити українську культуру – одна з їхніх стратегічних цілей у цій війні. Отже, ми маємо діяти негайно, щоб відновити все, що постраждало від війни. І мета ініціативи Save Ukrainian Culture – пришвидшити цей процес", – сказав міністр.

Згідно з пресрелізом, Save Ukrainian Culture приймає пожертвування, зокрема в криптовалютах. Охочі підтримати цю ініціативу можуть використовувати BTC, ETH та USDT (як ERC-20, так і TRC-20), а також фіат, наприклад євро, долар США або гривню, відправлені з кредитних карток, банківським переказом або через Apple Pay та Google Pay.

Кошти підуть на допомогу культурним об'єктам, що перебувають під загрозою, а також на відновлення зруйнованих або знищених об'єктів. Цей процес відбуватиметься за організації Міністерства культури та інформаційної політики.

"Криптовалюти - це перевірений та ефективний інструмент фінансування, який дасть змогу врятувати нашу культурну спадщину від пограбування та руйнування в умовах цієї безглуздої війни", - пояснив генеральний директор Everstake Сергій Васильчук.

Він нагадав, що світова криптоспільнота вже надала Україні потужну підтримку, перерахувавши криптовалюту на суму понад $100 млн для різних державних та приватних ініціатив.

Everstake - найбільший децентралізований стейкінговий провайдер із 625 тис. користувачів. В Everstake працює понад 100 експертів з усього світу, компанія брала активну участь у розробці складних блокчейн-продуктів, як-от Metaplex, Portal та Everlend. Компанія є одним із ініціаторів благодійної організації Aid For Ukraine, яка збирає криптовалютні пожертвування на військові та гуманітарні потреби України. Ініціативу підтримує Міністерство цифрової трансформації України, з моменту її запуску вже зібрано понад $60 млн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА