10:31 25.04.2022

Генпрокурор про наміри прокурора МКС притягнути до відповідальності Путіна: Думаю, це буде його стратегія, потрібна "велика риба"

1 хв читати
Генпрокурор про наміри прокурора МКС притягнути до відповідальності Путіна: Думаю, це буде його стратегія, потрібна "велика риба"

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова вважає, що прокурор Міжнародного кримінального суду (МКС) Карім Хан стратегічно намагатиметься вийти на притягнення до відповідальності президента РФ Володимира Путіна за скоєння воєнних злочинів в Україні.

В ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", відповідаючи на запитання про те, чи бачить вона наміри прокурора МКС притягнути до відповідальності Путіна з урахуванням того, що Україна не може висунути йому підозру у скоєнні воєнних злочинів через функціональний імунітет, Венедіктова сказала: "Думаю, що це буде його стратегія, куди він дійде. Звісно, йому потрібна "велика риба", він не буде тут бігати за солдатами. Він має вибудувати ланцюг "солдат-командир-міністр-президент" і якщо побачить, що він зможе "добігти", він "побіжить".

Генпрокурор наголосила, що прокурор МКС "має бути впевненим, що все буде виглядати гідно, правильно, об'єктивно".

Говорячи про те, скільки часу може знадобитися для цього, Венедіктова зазначила: "Про терміни взагалі неможливо говорити".

"Мені хотілося б сказати і про свої терміни, теж хочеться когось засудити в українському суді. Але питання в тому, що воєнний злочинець має бути в наявності саме тут. В заочному порядку, порядку in absentia, ми, звичайно, будемо рухатися, але мені потрібен "орк у клітці", - додала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА