19:09 12.04.2022

Французькі експерти прибули до України для допомоги у розслідуванні воєнних злочинів РФ

2 хв читати
Французькі експерти прибули до України для допомоги у розслідуванні воєнних злочинів РФ

Місія французьких експертів прибула в Україну з ДНК-лабораторією та необхідним обладнанням для організації огляду тіл та упізнання, повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

"Представники правоохоронних органів Франції приєдналися до нашого фронту справедливості. Колеги з французької жандармерії та медичної служби Збройних сил Французької Республіки прибули до України, щоб допомогти у розслідуванні вбивств російськими військовими людей у Київській області", - сказала Венедіктова у м. Буча Київської області.

Як повідомляється на сайті Офісу генпрокурора у вівторок, місія працюватиме в Україні 15 днів. "Зібрані нами спільно з колегами докази будуть використовуватись у національних розслідуваннях, а також можуть бути передані Міжнародному кримінальному суду", - наголосила Венедіктова.

У Бучі вже завершилася ексгумація 49 тіл із великої тимчасової могили біля місцевого храму. Поруч знайшли ще три поховання із 6 тілами. Як повідомила генпрокурор, в одному з них, за попередніми даними, мати та двоє дітей 4 та 11 років. Зі свідчень вважається, що їхній автомобіль був розстріляний і жінка з дітьми повністю згоріли.

"Російські війська діють за тактикою випаленої землі: винищують все живе на своєму шляху. Ці безневинні жертви – черговий доказ їхніх звірств, про які ми кричимо світу і які тихо, скрупульозно та професійно намагаємося розслідувати, щоб притягнути до відповідальності кожного військового злочинця з РФ", - наголосила Венедіктова.

У середу, 13 квітня, розпочнеться розкопка ще одного великого поховання поряд із церквою у Бучі. За попередніми даними, там від 40 до 60 тіл загиблих. До роботи приєднаються і французькі колеги. У складі групи судово-медичні експерти, експерти з балістики, експерти з ДНК-аналізу, експерт з дактилоскопування, вибухотехнік, експерт огляду місця злочину та помічники слідчих.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА