07:28 12.04.2022

Депутати пропонують збільшити квоту на українські пісні в ефірі до не менше 50% та заборонити російську музику до завершення агресії РФ

2 хв читати
Депутати пропонують збільшити квоту на українські пісні в ефірі до не менше 50% та заборонити російську музику до завершення агресії РФ

Група народних депутатів із різних фракцій парламенту пропонує збільшити квоту на українські пісні в ефірі радіостанцій та телеканалів України до щонайменше 50% і водночас заборонити ротацію музики російських виконавців до завершення агресії Російської Федерації проти України.

Відповідний законопроект №7273 зареєстровано у Верховній Раді 11 квітня.

Законопроект пропонує внести зміни до статті 9 закону "Про телебачення та радіомовлення" щодо введення квоти в 50% музичних творів українською мовою для радіостанцій та музичних телеканалів, а також доповнити її новою статтею, яка передбачає заборону відтворення музичної продукції російського походження.

При цьому у заключних положеннях потенційного закону зазначається, що відповідна заборона діятиме на період до звільнення всіх окупованих українських територій та припинення агресії з боку Російської Федерації, і стосуватиметься не лише телерадіоефіру, а й відтворення пісень у виконанні громадян та резидентів держави-агресора навчальних, розважальних закладах, закладах культури та відпочинку, готельного та ресторанного бізнесу, у кінотеатрах та громадському транспорті.

Відповідно до чинного закону "Про телебачення та радіомовлення", телерадіоорганізації при здійсненні радіомовлення повинні забезпечувати частку пісень державною (українською) мовою обсягом не менше 35% загального обсягу пісень, поширених протягом доби, а також не менше 35% загального обсягу пісень, поширених у кожному проміжку часу між 07.00 та 14.00 та між 15.00 та 22.00. Однак, як зазначається в пояснювальній записці, практика застосування цих норм свідчить про недостатню ефективність.

"Тому є необхідність створення закону про квотування української музики в радіоефірі музичних радіостанцій і телеканалів на рівні не менше 50% ефірного часу шляхом удосконалення закону про квоти 2016 року, помилки якого призвели до можливості маніпуляцій деякими радіостанціями і як наслідок – саботажу закону про квоти, а також у забороні відтворення музичної продукції походження держави агресора", – пояснюють ініціатори законодавчої ініціативи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА