06:46 08.04.2022

Німеччині для повної відмови від російського вугілля потрібно чотири місяці

2 хв читати
Німеччині для повної відмови від російського вугілля потрібно чотири місяці

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що Німеччина має вкластися у 120-денний термін, який відвів Євросоюз країнам-членам на повну відмову від імпорту російського вугілля.

"Я вважаю, що необхідно буде використовувати цей перехідний період", - сказав він після наради з главами федеральних земель Німеччини.

Шольц додав: "Якщо вдасться зробити це швидше - добре. Але нам і компаніям потрібен час на підготовку, потрібен час на пошук нових джерел, компанії це вже роблять".

Як повідомлялося, комітет постійних представників країн ЄС у Брюсселі (COREPER) погодив новий пакет санкцій проти Росії, публікація якого відбудеться у п'ятницю.

"Комітет постпредів країн ЄС схвалив новий пакет санкцій у зв'язку з агресією Росії щодо України", - йшлося у твіттері французького постпредства.

Зазначається, що цей документ тепер, як очікується, буде схвалено Радою ЄС у рамках письмової процедури та опубліковано в офіційному журналі ЄС у п'ятницю.

Санкції передбачають "заморожування активів низки російських банків, заборону на імпорт вугілля з Росії, ембарго на постачання озброєння до Росії, заборону на експорт до Росії, зокрема високотехнологічних товарів на суму 10 млрд євро".

Крім того, зазначається, що санкції торкнуться російського вантажного транспорту. В рамках нового пакету санкцій, буде закрито доступ російських суден у порти ЄС та введено заборону на імпорт низки російських товарів, санкції будуть введені проти фізичних осіб, зокрема, "олігархів і людей, які займаються пропагандистською діяльністю", а також - проти компаній у сфері промисловості та технологій, пов'язаних із російською агресією проти України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА