18:01 31.03.2022

Найближчим часом може бути відновлено авторух трасою на Житомир

2 хв читати
Найближчим часом може бути відновлено авторух трасою на Житомир

Голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк допустив відновлення незабаром автомобільного руху трасою М-06 на ділянці Київ–Житомир у світлі звільнення низки прилеглих до неї населених пунктів.

"Я сподіваюся, що найближчим часом ми також відновимо рух трасою Київ-Житомир", - сказав Павлюк в ефірі телемарафону в четвер.

За його словами, українські війська постійно проводять успішні контрнаступи на всіх напрямках, але зазначив, що поверненню мирних жителів у звільнені райони мають передувати зачистка та розмінування території. "Дуже багато населених пунктів звільнено, але говорити про це можна буде лише тоді, коли ми повністю зачистимо, створимо умови, що хоча б не вестимуть вогонь мінометні підрозділи, тоді всі процедури з зачистки, розмінування проведемо, і люди зможуть зайти до своїх населених пунктів", - сказав голова облдержадміністрації.

При цьому він наголосив, що російські окупаційні війська здійснюють перегрупування, частина підрозділів виводиться з України, ймовірно, для відновлення боєздатності, проте на місці залишається досить потужне угруповання окупантів, яке стримує українські війська.

"Ми спостерігаємо велике перегрупування російських військ, величезні колони йдуть у бік Росії, це колони більше сотні машин кожна. За останні дні ми зрозуміли, наскільки потужне й величезне угруповання розташоване на київському напрямку. Доки воно було замасковане... його не так було видно - зараз ми розуміємо, з якою силою зіткнулися. Але ця сила достатньо втратила боєздатність… тому більшість підрозділів виводяться для відновлення боєздатності", - розповів Павлюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали шість ракетних і 67 авіаударів по Україні, обстріляли близько 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА