13:20 24.03.2022

Військові РФ висадили на ЧАЕС пропагандистський десант для створення матеріалів, що виправдовують ядерний терор, для МАГАТЕ – "Енергоатом"

2 хв читати
Військові РФ висадили на ЧАЕС пропагандистський десант для створення матеріалів, що виправдовують ядерний терор, для МАГАТЕ – "Енергоатом"

На захоплену російськими окупантами Чорнобильську АЕС прибула чергова група представників пропагандистських ЗМІ РФ для створення фейкових інформаційних матеріалів щодо діяльності станції в умовах окупації, повідомила НАЕК "Енергоатом".

"Сьогодні, 24 березня 2022 року, на захоплену росіянами Чорнобильську атомну електростанцію прибула "свіжа" група рашистів-пропагандистів, щоб зняти чергове фейкове "кіно" про роботу станції", – йдеться у повідомленні "Енергоатому" у його телеграм-каналі у четвер.

Компанія стверджує, що мета організації цього інформаційного десанту – переконати Міжнародне агентство ядерної енергії (МАГАТЕ) у "нормальності" ядерного тероризму і приховати реальний стан справ із витоком радіації та забрудненням довкілля.

Як повідомлялося, МАГАТЕ з посиланням на українського ядерного регулятора ДІЯРУ вчора повідомило, що пожежі поблизу Чорнобильської АЕС, які розпочалися ще 11 березня, повністю погасити не вдається, рятувальники позбавлені доступу до електрики, а в Києві та на захід від Чорнобиля зафіксовано деяке збільшення концентрації цезію.

Гендиректор агентства Рафаель Маріано Гроссі назвав "драматичним і унікальним" стан, коли основні ядерні об'єкти працюють у зоні збройного конфлікту, і зазначив, що ситуація залишається тривожною, і "з кожним днем необхідність запобігання ядерній аварії стає дедалі актуальнішою". Водночас він зазначив, що досягти якогось результату щодо домовленостей у гарантуванні ядерної безпеки поки що не вдається.

Раніше "Енергоатом" заявляв, що російські окупанти залучають брудні пропагандистські технології щодо ситуації на захопленій ними 4 березня Запорізькій атомній станції, для чого завезли на неї 14 журналістів-пропагандистів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА