21:32 19.03.2022

У суботу з десяти гумкоридорів спрацювало вісім через які евакуйовано 6,6 тис. людей - Верещук

2 хв читати
У суботу з десяти гумкоридорів спрацювало вісім через які евакуйовано 6,6 тис. людей - Верещук

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявляє, що в суботу із 10 гуманітарних коридорів спрацювало 8, через які евакуйовано 6 623 особи.

"Із 10 гуманітарних коридорів сьогодні спрацювало 8. Загалом евакуйовано 6 623 особи", - сказала Верещук у своєму зверненні в суботу ввечері.

Зокрема, з Маріуполя до Запоріжжя евакуювали 4 128 осіб, з яких 1 172 дитини. Також із міста Мангуш до Бердянська перевезли майже 500 маріупольців, які вранці виїдуть до Запоріжжя.

За її словами, у неділю о 9:00 перед спорткомплексом Бердянська будуть розташовані автобуси для евакуації, які виїдуть до Запоріжжя об 11:00. Також триває робота над вивезенням маріупольців із Мелекіного та Микільського.

У Київській області: із села Бервиця до Броварів вивезено 500 людей, і з Бучі у Білогородку – 320 людей; з Богданівки до Броварів – 1 тис. людей.

За її словами, з Бородянки до Білої Церкви евакуація не відбулася через обстріл, у неділю буде спроба знову організувати коридор із самого ранку.

У Луганській області: з Лисичанська до Бахмута евакуювали 160 людей; з Сєвєродонецька до Бахмута – 160 осіб; з Рубіжного до Бахмута – 45 людей; з Попасної до Бахмута – 310 людей.

Верещук зазначила, що на Херсонщині на пів дорозі залишаються вантажівки з гуманітарною допомогою, оскільки були зупинені окупаційними військами.

"Завтра ми плануємо евакуаційні маршрути для Київської області, продовження евакуації маріупольців до Запоріжжя та доставку гуманітарних вантажів до Харківської області", - заявила Верещук.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА