11:47 19.03.2022

На суботу узгоджено 10 гуманітарних коридорів для евакуації мирних жителів і доставки гумдопомоги – Верещук

2 хв читати
На суботу узгоджено 10 гуманітарних коридорів для евакуації мирних жителів і доставки гумдопомоги – Верещук

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що на суботу, 19 березня, погоджено роботу 10 гуманітарних коридорів для евакуації мирних жителів і доставки гуманітарної допомоги.

Як розповіла вона на брифінгу в суботу, на Донеччині погоджено коридор. Із міста Маріуполя до Запоріжжя виїхала колона для перевезення маріупольців, які чекали на евакуацію в Бердянську.

"Також в автобуси сьогодні будуть включені фури з продуктами харчування для пунктів допомоги жителям Маріуполя в Бердянську. В місті Мангуш усім маріупольцям, які їдуть сюди, зокрема й пішки, надають необхідну допомогу. Відсьогодні автобусами їх почнуть довозити до Бердянська", – розповіла вона.

У Київській області маршрут із села Бервиця до Броварів. Із селища люди мають самостійно вийти до мосту в селі Мокрець, перейти річку Трубіж у бік вулиці Радгоспної, де на них чекають автобуси.

Весь маршрут: Бервиця-Мокрець-Заворичі-Калита-Семиполки-Літки-Рожни-Пухівка-Зазим'я-Бровари.

Також погоджено маршрут із міста Буча до селища Білогородка: Буча-Ворзель-Михайлівська Рубежівка-Забуччя-Дмитрівка-Капітанівка-Стоянка-Гореничі-Білогородка.

Маршрут із селища Богданівка до Броварів: Богданівка-Нова Богданівка-Рудня-Літки-Рожни-Пухівка-Зазим'я-Бровари.

Маршрут із міста Бородянка до міста Біла Церква: Бородянка-Пісківка-Біла Криниця-Кочерів-Брусилів-Фастів-Біла Церква.

У Луганській області - маршрут із міста Лисичанська до Бахмута та з міста Сєверодонецьк до Бахмута: Бахмут-Лисичанськ-Сєвєродонецьк. Із міста Рубіжне - Бахмут: Бахмут-Лисичанськ-Сєвєродонецьк-Рубіжне. З міста Попасна до міста Бахмут і зворотний: Бахмут-Попасна.

Крім того, планується доставити 14 фур гуманітарної допомоги до Херсона.

Верещук запевнила, що наразі триває активна робота над новими маршрутами гуманітарних коридорів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА