21:35 17.03.2022

У Москви немає заперечень проти того, щоб гарантами безпеки України стали постійні члени Радбезу ООН, Туреччина та Німеччина – глава МЗС Туреччини

1 хв читати

Москва не має заперечень проти того, щоб гарантами безпеки України стали постійні члени Радбезу ООН, Туреччина та Німеччина, повідомив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.

"Як зазначав пан Кулеба щодо договору про колективну безпеку, Україна раніше вже висувала свою ініціативу, це п'ять країн постійних членів Ради безпеки ООН плюс Туреччина та Німеччина. Учора під час контактів, які у нас відбулись у Москві, я побачив, що російська сторона немає заперечень проти цього, і вони могли б ухвалити таку пропозицію", - сказав Чавушоглу на пресконференції за результатами переговорів з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у четвер в Україні.

Кулеба зазначив, що гарантії безпеки України - це ключове питання, довкола якого зараз ведуться переговори з боку України.

Він наголосив, що домовлятися про гарантії безпеки лише з Росією - це безглуздо, тому потрібний багатосторонній формат.

Крім того, Кулеба підтвердив, що інформація, опублікована у виданні Financial Times, - це позиція Росії.

"Тому дуже важливо зараз не тлумачити це в такий спосіб, що це те, на що погодилася Україна", - наголосив глава МЗС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА