12:04 15.03.2022

Депутати пропонують поширити закон про націоналізацію майна та грошей РФ на громадян РФ та деяких інших фізосіб – законопроєкт

2 хв читати
Депутати пропонують поширити закон про націоналізацію майна та грошей РФ на громадян РФ та деяких інших фізосіб – законопроєкт

Група з п'яти народних депутатів пропонує розширити коло резидентів РФ, до активів яких застосовуватиметься націоналізація майна та коштів, зокрема додати до них громадян РФ і тих, хто не зупинив свою економічну діяльність у країні-агресорі під час воєнного стану.

Відповідний законопроєкт №7169 зареєстрували народні депутати Дмитро Наталуха, Ганна Лічман, Олексій Мовчан, Борис Приходько та Ігор Марчук у вівторок.

Документ, зокрема, визначає, що до резидентів РФ, крім юридичних осіб, зараховуються також громадяни Росії та особи, які не є її громадянами, але мають "найбільш тісний зв'язок з РФ, зокрема мають місце проживання або займаються основною діяльністю".

Також до резидентів країни-агресора депутати пропонують зараховувати за рішенням Ради національної безпеки і оборону чи суду фізичних або юридичних осіб незалежно від громадянства, місця проживання, місцезнаходження, основної діяльності, які публічно заперечують чи підтримують російську воєнну агресію проти України, встановлення тимчасової окупації в Україні та які не зупинили своєї економічної діяльності у Росії в період воєнного стану, йдеться в законопроєкті.

Як повідомлялося, 7 березня набув чинності закон про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності РФ та її резидентів.

Примусове вилучення в Україні об'єктів права власності РФ та її резидентів здійснюється без будь-якої компенсації (відшкодування) їхньої вартості. Рішення про примусове вилучення в Україні об'єктів права власності РФ та її резидентів приймається Радою національної безпеки та оборони України та вводиться в дію указом президента України.

Наразі в законі "Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності РФ та її резидентів" резидентами визначають юридичних осіб, їхні філії та представництва, які провадять діяльність в Україні і засновником, учасником та акціонером яких прямо або опосередковано є РФ, пояснював раніше голова комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА