16:07 06.03.2022

Екскерівник Carlsberg в Україні закликав данський концерн припинити бізнес у РФ

2 хв читати

Екскерівник Carlsberg в Україні та віцепрезидент Carlsberg Group у семи країнах східної Європи Петро Чернишов закликав данський концерн припинити бізнес у РФ через військову агресію в Україні.

"Мені переслали листа до співробітників від гендиректора компанії (він голландець) Там цікаво написано про "події між Росією та Україною". Вони пишуть, що йти з Росії не мають наміру. Просто перестануть інвестувати в Росію нові гроші. А потім ще один лист, де вони хочуть просто 10 млн євро дати Україні та відкупитися від неї - для них це невелика сума", - написав він на своїй сторінці у фейсбуці.

На його думку, у зв'язку із вторгненням російських військ в Україну Carlsberg має повністю припинити свій бізнес у РФ, виставивши свої заводи на продаж.

"Звісно, я не тільки опублікую це у Facebook, а й напишу в Carlsberg Foundation, Wall Street Journal та в головну данську газету Berlingske – усім їм буде дуже цікаво", - додав Чернишов.

Як повідомлялося, данський пивоварний концерн Carlsberg Group 4 лютого ухвалив рішення про зупинення нових інвестицій у Росії та експортних відвантажень на адресу своєї російської "дочки" - пивоварної компанії "Балтика". Carlsberg зазначив, що продовжить оцінювати ситуацію з погляду свого російського бізнесу.

"Балтика", яка є 100-відсотковою "дочкою" Carlsberg, - друга за величиною пивоварна компанія в РФ з часткою ринку 27,3%. У 2021 році "Балтика" перерахувала 61,1 млрд. рублів податків до бюджетів регіонів своєї присутності. Інвестиції компанії минулого року зросли на 30%, до 3,7 млрд рублів. "Балтика" керує 8 заводами у Росії.

Джерело: https://www.facebook.com/peter.chernyshov/posts/10226336985962209

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ запобігла теракту, який росіяни планували здійснити в Києві 9 травня

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА