13:11 05.03.2022

Google фіксує численні DDoS-атаки проти українських сайтів і виділила ще $10 млн на допомогу Україні та біженцям

2 хв читати
Google фіксує численні DDoS-атаки проти українських сайтів і виділила ще $10 млн на допомогу Україні та біженцям

Американська Google, що входить до Alphabet Inc., фіксує численні DDoS-атаки проти українських сайтів і розширює фінансову підтримку України та біженців.

"Наші служби безпеки працюють цілодобово без вихідних, щоб захистити українських користувачів та важливі місцеві служби. Ми продовжуємо спостерігати спроби DDoS-атак проти багатьох українських сайтів, зокрема Міністерства закордонних справ, Міністерства внутрішніх справ, а також таких сервісів, як Liveuamap, які допомагають людям знаходити інформацію", - йдеться у повідомленні Google.

У компанії також повідомили, що розширили доступ до Project Shield – безкоштовного захисту від DDoS-атак – щоб українські урядові веб-сайти, посольства у всьому світі та інші уряди в безпосередній близькості від конфлікту могли залишатися онлайн, захищатися та продовжувати пропонувати свої важливі послуги.

"Project Shield дає змогу Google поглинати поганий трафік під час DDos-атак і діяти як щит для невеликих веб-сайтів, дозволяючи їм продовжувати працювати та захищатися від цих атак. На сьогодні сервісом користуються понад 150 веб-сайтів в Україні, зокрема багато інформаційних організацій, і ми повідомили про її доступність представникам уряду України. Ми закликаємо всі відповідні організації зареєструватися в Project Shield, щоб наші системи могли допомогти блокувати ці атаки, щоб сайти могли залишатися в режимі онлайн", - наголошується в повідомленні Google.

У компанії також зазначили, що вторгнення Росії в Україну швидко спричиняє руйнівну гуманітарну кризу.

"Сьогодні ми збільшуємо нашу підтримку до $25 мільйонів, виділяючи додаткові $10 мільйонів на допомогу організаціям, які надають і негайну гуманітарну допомогу, і довгострокову допомогу для біженців у Польщі", - зазначається у повідомленні.

Також у Google повідомили, що додали програму "Повітряна тривога" в Google Play в Україні. Цю програму створили українські розробники у співпраці з українським урядом, щоб краще попереджати людей про повітряні нальоти.

"Ми продовжуємо стежити за ситуацією та зміною урядових норм, зокрема за санкціями, в регіоні. Ми постійно спілкуємося з урядами в Європі та в усьому світі, щоб ми могли працювати над оперативним виконанням їхніх рішень, зокрема обмеження присутності російських державних ЗМІ на наших платформах", - наголошується у повідомленні компанії.

Як повідомлялося, раніше Google виділила $15 млн на допомогу Україні.

Джерело: https://blog.google/inside-google/company-announcements/helping-ukraine/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА