09:50 05.03.2022

У Маріуполі з 11:00 розпочинається евакуація мирного населення – голова ОВДА

2 хв читати
У Маріуполі з 11:00 розпочинається евакуація мирного населення – голова ОВДА

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив, що з 9.00 до 16.00 буде встановлено режим тиші, з 11.00 починається евакуація мирного населення Маріуполя.

"Офіційно! У Маріуполі починається евакуація мирного населення. Сьогодні, 5 березня, з 9:00 до 16:00 буде встановлено режим тиші. З 11 години розпочинається евакуація мирного населення. Гуманітарний "зелений" коридор прокладено за маршрутом Маріуполь – Микільське – Розівка – Пологи – Оріхів – Запоріжжя", - написав він у Telegram-каналі у суботу вранці.

Евакуація населення відбуватиметься із трьох локацій муніципальними автобусами: СК "Іллічівець" (пр. Нахімова, 53); Драматичний театр (Театральна площа, 1); Кальміуська районна адміністрація - (пр. Металургів, 193).

Також, якщо їхати маршрутом гуманітарного коридору в період тиші (з 9:00 до 16:00), можна буде виїхати з міста на особистому транспорті. Величезне прохання до всіх водіїв, які виїжджають із міста, максимально сприяти евакуації мирного населення – беріть із собою людей, заповнюйте максимально транспорт", - закликав голова ОВДА.

Також Кириленко наголосив, що відхилятися від маршруту гуманітарного коридору категорично забороняється. За його словами, буде кілька етапів евакуації упродовж кількох днів.

У свою чергу міський голова Вадим Бойченко звернувся до городян: "Дорогі, рідні маріупольці, з сьогоднішнього дня у місті розпочинається евакуація мирного населення. Це непросте рішення, але, як я завжди казав, Маріуполь – це не вулиці та будинки. Маріуполь – це його жителі, це ми з вами. І нашим головним завданням завжди було і залишається захистити людей. В умовах, коли наше рідне місто постійно перебуває під безжалісним вогнем з боку окупантів, немає іншого рішення, як дати можливість жителям, тобто нам із вами, безпечно виїхати з Маріуполя".

Раніше в Міноборони РФ заявили, що "сьогодні, 5 березня, з 10 години ранку за московським часом російська сторона оголосила режим тиші. Відкриваються гуманітарні коридори для виходу мирних жителів із Маріуполя та Волновахи".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА