17:54 03.03.2022

Захоплення військами РФ Чорнобильської АЕС викликає занепокоєння ЯСПУ та його партнерів із міжнародної пулінгової системи

1 хв читати

Ризики, що виникають через захоплення російським агресором Чорнобильської АЕС, наближення його військ до діючих станцій та варварських обстрілів Харкова, хоч і не мають страхової природи і покриття, викликають серйозне занепокоєння світової та української спільноти, об'єднання "Ядерний страховий пул України" (ЯСПУ) та його партнерів із міжнародної пулінгової системи, оскільки збільшують ймовірність ядерного інциденту.

У спеціальному інформаційному повідомленні українського об'єднання "Ядерний страховий пул", оприлюдненому на сайті асоціації "Страховий бізнес", також зазначається, що українські страховики-члени організації продовжують у повному обсязі відповідати за договорами, підписаними з НАЕК "Енергоатом" та іншими страхувальниками, спираючись на надійне перестрахування пулів-партнерів.

"При цьому інформуємо, що ЯСПУ не має жодних відносин із ЯСП Росії - країни вбивці. Перестрахувальний контракт із ЯСП Білорусі підлягає розірванню відповідно до моральних міркувань та санкційних вимог", - наголошується в повідомленні.

ЯСПУ також послалася на дані НАЕК "Енергоатом", згідно з якими станом на 2 березня 2022 року всі атомні електростанції України стабільно та безпечно виробляють електроенергію для потреб населення, промисловості й армії. Незважаючи на воєнний стан через повномасштабну агресію Росії, порушень умов безпечної експлуатації немає.

Об'єднання "Ядерний страховий пул" отримує листи від закордонних ядерних страхових пулів-партнерів зі словами щирої підтримки України та гніву на адресу путінських варварів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА