15:21 12.01.2022

Адвокати Порошенка вимагають призначити судове засідання щодо запобіжного заходу в день повернення до Києва

2 хв читати
Адвокати Порошенка вимагають призначити судове засідання щодо запобіжного заходу в день повернення до Києва

Адвокати п'ятого президента, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка вимагають від судді районного Печерського суду Києва призначити судове засідання в день повернення свого підзахисного до столиці України.

"Ми сьогодні звернулися до Печерського суду ... Вимагаємо від судді, у провадженні якого перебуває подання генерального прокурора або в цьому в разі того, хто його замінює, про застосування до Петра Порошенка запобіжного заходу, призначити судове засідання на 17 січня 2022 року", - сказав адвокат Ігор Головань на брифінгу в середу в Києві.

Він пояснив, що під час розгляду таких подань обов'язок слідчого судді - завчасно повідомити народному депутату, яким є Порошенко, про судове засідання, щоб він міг узяти участь у ньому.

"Ми заявляємо, що жодних підстав для примусового доправлення Петра Порошенка до суду або його затримання відповідно до закону не існує, тому що він перебував у поїздці за кордоном України, й відразу після прибуття в Україну він готовий добровільно прийти до суду, і більше того - не тільки готовий, а й вимагає від слідчого судді призначити засідання", - зазначив Головань.

Як нагадав адвокат Ілля Новіков, Порошенко 17 січня повертається до Києва, прилітає в аеропорт "Жуляни" (аеропорт ім. І. Сікорського - ІФ), і його збираються зустрічати "багато людей".

"Ви знаєте, що він повертається добровільно. Він не в розшуку...", - наголосив адвокат.

Він зазначив, що не варто представникам влади влаштовувати в аеропорту "шоу Порошенка в кайданах", а вдатися до цивілізованої дискусії в судовому засіданні.

Як повідомлялося, 20 грудня 2021 року Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Раніше в рамках цього самого кримінального провадження про підозру було повідомлено народному депутату фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктору Медведчуку та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Порошенко, який перебуває у відрядженні до ЄС, 6 січня заявив, що повернеться в Україну 17 січня.

Того самого дня Печерський райсуд Києва підтримав клопотання прокурора щодо накладення арешту на майно Порошенка.

6 січня 2022 року Печерський районний суд Києва розглянув клопотання прокурора у кримінальному провадженні та ухвалив рішення про арешт майна Порошенка, яке, згідно з державними реєстрами, належить йому на праві власності, зокрема це об'єкти нерухомості, корпоративні права та інше.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА