07:20 08.01.2022

США налаштовані на конкретні результати гарантій безпеки під час зустрічей з Росією

2 хв читати
США налаштовані на конкретні результати гарантій безпеки під час зустрічей з Росією

США сподіваються, що майбутні зустрічі з російськими представниками з гарантій безпеки в рамках Ради Росія - НАТО, а також з ОБСЄ будуть продуктивними, заявила журналістам представник американського Держдепартаменту.

"Ми сподіваємось і налаштовані на те, щоб цей тиждень був конструктивним", - сказала чиновник під час спеціального телефонного брифінгу.

Вона зазначила, що на переговорах у понеділок у Женеві з безпеки Сполучені Штати розраховують "почути, що скажуть росіяни", а також "висловити власні побоювання".

"Сподіваюся, це призведе до виявлення кількох двосторонніх питань, з яких є достатньо точок дотику для продовження дискусій та, зрештою, спільного рішення через діалог зі стратегічної стабільності", - заявила представник Держдепу.

За словами дипломата, у Вашингтоні сподіваються, що за підсумками консультацій із двосторонніх питань у понеділок можна буде швидко провести засідання робочої групи та ще одне пленарне.

Водночас, вона рекомендувала скептично поставитися до коментарів російських офіційних представників про підсумки зустрічі, оскільки деякі з них "не відображатимуть справжнього характеру дискусій".

Дипломат заявила, що США вважають виконання вимог Росії щодо виведення американських ядерних сил із Європи проблематичними.

"Росія неодноразово публічно закликала США прибрати свою ядерну зброю з території союзників(...), але в минулому ми ясно давали зрозуміти Росії, що це дійсно проблематично для Сполучених Штатів, і ми підтвердили, що доти, доки існує ядерна зброя, НАТО залишиться ядерним альянсом", - заявила урядовець.

Вона назвала неточними повідомлення ЗМІ про те, що США готові обговорювати можливість скорочення чисельності американських військ у Східній Європі.

"Неточно стверджувати, що адміністрація США розробляє варіанти відведення американських військ зі Східної Європи", - заявила урядовець під час телефонної конференції у п'ятницю.

Вона вкотре підтвердила готовність США та союзників запровадити санкції проти Росії у разі ескалації ситуації навколо України.

Раніше повідомлялося, що під час телефонної бесіди президенти Росії Володимир Путін та США Джо Байден домовилися провести переговори стосовно гарантій безпеки щодо трьох треків: двосторонні Росія та США – у Женеві, Росія та НАТО – у Брюсселі та у Відні – по лінії ОБСЄ.

Також, 9-10 січня консультації відбудуться у Женеві, 12 січня відбудеться Рада Росія-НАТО у Брюсселі, а 13 січня розпочнуться дискусії за лінією ОБСЄ у Відні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА