11:50 12.12.2021

У ДСНС представили мобільний застосунок "порятунок у горах" з GРS-моніторингом

2 хв читати
У ДСНС представили мобільний застосунок "порятунок у горах" з GРS-моніторингом

У Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) представили мобільний застосунок "порятунок у горах" як частину системи GРS-моніторингу для безпеки гірського туризму.

"Система GРS-моніторингу для удосконалення безпеки туристів складається з апаратно-програмного комплексу оперативного управління силами і засобами; автоматизованої системи прийому і обробки повідомлень про події від туристів; автоматизованої системи реєстрації туристичних груп і мобільного застосунку на ОС Android і iOS "порятунок в горах", – повідомили в прес-службі ГУ ДСНС в Івано-Франківській області.

Мобільний застосунок призначений для передачі сигналів SOS із географічними координатами при виникненні надзвичайних подій в гірській місцевості. Функціонал цього застосунку дає змогу верифікованим користувачам під час попаданні в складні ситуації в гірській місцевості одним натисканням відправляти в гірську пошуково-рятувальну службу повідомлення про НС з точними координатами місця події.

У прес-службі заявили, що цей застосунок зараз працює в тестовому режимі і доступний на сайті ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області в розділі "Реєстрація туристичних груп", а вже через кілька днів його можна буде завантажити в Play Market.

Як зазначається, метою впровадження системи GРS-моніторингу є підвищення рівня безпеки в гірському туризмі, а саме: моніторинг пересування самостійних туристів і туристичних груп, які подорожують у гірській місцевості; удосконалення системи управління підрозділами при організації пошуково-рятувальних заходів у гірській місцевості через відстеження в реальному часі поточного місця знаходження пошуково-рятувальних груп і маршрутів їх пересування.

Цей інфраструктурний проект під назвою "Підвищення рівня безпеки та захисту населення в транскордонному регіоні шляхом посилення заходів з підготовки та співпраці у сфері управління надзвичайними ситуаціями – BRIDGE" здійснюється у рамках Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА