17:11 10.12.2021

Швейцарія продовжила на рік заморожування активів Януковича та його оточення

1 хв читати
Швейцарія продовжила на рік заморожування активів Януковича та його оточення

Федеральна рада Швейцарії на своєму засіданні у п'ятницю, 10 грудня, вирішила продовжити на один рік заморожування активів екс-президента України Віктора Януковича та його оточення, повідомило посольство Швейцарії в Україні.

"Федеральна рада Швейцарії вирішила залишити замороженими активи в контексті України ще на один рік, щоб підтримати співпрацю у сфері правосуддя між Україною та Швейцарією. Це блокування активів було запроваджене у 2014 році після усунення від влади президента України Януковича", - йдеться у повідомленні посольства Швейцарії у Twitter у п'ятницю.

Зазначається, що з 2014 року швейцарська влада тісно співпрацює з українськими партнерами для прискорення процесу повернення активів.

"Відносно можливої реституції, в Україні ще не винесені судові рішення щодо незаконного походження активів. Максимальна тривалість заморожування активів обмежена десятьма роками", - зазначили у посольстві.

Сім років тому Федеральна рада Швейцарії ухвалила рішення про заморожування всіх активів Януковича та його оточення в країні.

Посольство Швейцарії в Україні раніше повідомило, що відтоді швейцарські органи влади тісно співпрацюють з українськими партнерами, щоб завершити процес повернення цих активів українському народу на підставі судових рішень щодо їх незаконного походження. У посольстві також нагадали, що, згідно з швейцарським законодавством, максимальна тривалість такого заморожування становить десять років.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА