07:30 06.12.2021

Колишній сенатор та кандидат від Республіканської партії у президенти США Доул помер у віці 98 років

2 хв читати
Колишній сенатор та кандидат від Республіканської партії у президенти США Доул помер у віці 98 років

 

Колишній американський сенатор-республіканець Боб Доул помер рано-вранці в неділю у віці 98 років, повідомив Фонд Елізабет Доул.

"Сенатор Роберт Джозеф Доул помер сьогодні рано вранці уві сні. На момент своєї смерті, у віці 98 років, він вірою та правдою служив Сполученим Штатам Америки упродовж 79 років", - йдеться у повідомленні фонду.

У лютому екс-кандидат у президенти Доул заявив, що у нього діагностували рак легенів 4 стадії.

Доул обіймав посаду сенатора США від штату Канзас з 1969 до 1996 року, зокрема, два терміни був лідером більшості. Він також служив у палаті представників упродовж восьми років.

Доул тричі висував свою кандидатуру на пост президента. У 1996 році він став офіційним кандидатом у президенти від Республіканської партії, але зрештою програв колишньому президентові Біллу Клінтону.

Крім того, Доул був відомим ветераном Другої світової війни, який служив у Європі до того, як був серйозно поранений.

Президент США Джо Байден вшанував пам'ять колишнього сенатора Доула, назвавши його "одним із найбільших з Великого покоління".

"Герой війни і один з найбільших представників Великого покоління. І для мене він також був другом, до якого я міг звернутися за надійним керівництвом чи гумористичною реплікою в потрібний момент, щоб заспокоїти розхитані нерви", - цитують Байдена американські ЗМІ.

Колишній президент Джордж Буш - молодший також вшанував Доула, назвавши колишнього сенатора "великим патріотом", який "представляв найкращі з американських цінностей".

Екс-президент Клінтон, у свою чергу, заявив, що Доул "присвятив усе своє життя служінню американському народу, починаючи з його героїзму у Другій світовій війні до 35 років, які він провів у Конгресі".

Колишній президент США Дональд Трамп також зазначив, що Доул "був героєм американської війни та справжнім патріотом нашої нації".

"Він із честю служив великому штату Канзас, і його служба зробила Республіканську партію сильнішою", - додав він.

На знак поваги до Доула Байден розпорядився приспустити державні прапори на Білому домі, всіх американських установах та офіційних будинках, а також посольствах, військових базах і кораблях "до заходу сонця 9 грудня 2021 року".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА