18:08 29.11.2021

Обвинувачення проти Савченко та Рубана повернуто прокурору

3 хв читати
Обвинувачення проти Савченко та Рубана повернуто прокурору

Народний депутат України VIII скликання Надія Савченко заявляє, що обвинувальний акт щодо неї, а також екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана повернуто прокурору через необґрунтованість обвинувачення.

"Обвинувальний акт із звинуваченням Надії Савченко і Володимира Рубана в підриві Верховної Ради мінометами з баржі, яка пливе по Дніпру, повернуто прокурору з причини необґрунтованості обвинувачення! У запобіжному заході у вигляді тримання під вартою Надії Савченко і Володимира Рубана прокурору відмовлено!" – написала Савченко у Facebook у понеділок увечері.

Водночас екс-нардеп подякувала своїм захисникам, а також "всім, хто вірив і підтримував".

У свою чергу адвокат Олексій Шевчук підтвердив цю інформацію та зазначив, що "справи Савченко-Рубана більше не існує". "Акт повернуто! Справа розвалена!.. Справа не має перспектив. Баржа фсьо", - написав він у Facebook.

Окрім того, захисник опублікував копію ухвали суду від 29 листопада, в якій ідеться: "Клопотання захисників… Савченко Н.В. про повернення обвинувального акта задовольнити". "Ухвала може бути оскаржена у Київському апеляційному суді через Броварський міськрайонний суд Київської області протягом семи днів з дня її оголошення", - зазначається у документі.

Повний текст ухвали буде оголошено о 15.00 3 грудня у залі Броварського міськрайонного суду Київської області.

Як повідомлялося, Савченко підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або скидання конституційного ладу або на захоплення державної влади), ч.1 ст.14, ч. 2 ст. 28, ст. 112 (посягання на життя державного чи громадського діяча), ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 258-3 (створення терористської групи чи терористичної організації) і ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Вона перебувала під вартою з 23 березня 2018 року.

Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї, яку віз з окупованої території на підконтрольну частину України. 9 березня Шевченківський райсуд Києва заарештував його. Рубана підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

12 квітня 2019 року Київський апеляційний суд направив справу Савченко-Рубана до Броварського міськрайонного суду Київської області. У ніч на 16 квітня Савченко та Рубан були звільнені з-під варти, оскільки опівночі 16 квітня збіг термін їх тримання під вартою, який не було продовжено.

Пізніше, у 2019-20 рр., Броварський міськрайонний суд неодноразово переносив розгляд справи Савченко-Рубана на два місяці. За словами Савченко, це було пов'язано із завантаженістю суддів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У США перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 - ЗМІ

Керівництво ЄС підтримує пропозицію лідерів Польщі та Греції створити "спільний щит ППО"

Китайські винищувачі під час навчань у Тайванській протоці завдали імітаційних ударів по "військових об'єктах"

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА