19:37 28.11.2021

Міноборони України засуджує публікації матеріалів, що становлять загрозу інформаційній безпеці країни

2 хв читати
Міноборони України засуджує публікації матеріалів, що становлять загрозу інформаційній безпеці країни

Міністерство оборони України засуджує публікацію матеріалів, які загрожують життю українських військовослужбовців та інформаційній безпеці країни, повідомила прес-служба Міноборони.

"Категорично засуджуємо публікацію будь-яких матеріалів, які можуть поставити під загрозу життя наших воїнів та інформаційну безпеку України", - йдеться у повідомленні оборонного відомства на сторінці у Facebook.

Як зазначається, йдеться про викладене відео журналістом Юрієм Бутусовим, де він стріляє зі 152-мм гармати-гаубиці Д-20.

У Міноборони зазначили, що дата та місце зйомки не вказані. При цьому у відомстві наголосили, що на тлі збігу постійних заяв західних партнерів України щодо високої ймовірності ескалації в Україні та даних українських досліджень про присутність російських військ уздовж українського кордону, Російська Федерація шукає найменшого приводу для провокацій та реалізації своїх намірів.

У прес-службі відомства додали, що текст опису зазначеного відео наданий автором у манері, що дозволяє використовувати цю публікацію саме як привід для ускладнення ситуації в районах проведення Операції об'єднаних сил (ООС) та для обвинувачень України у порушенні угод щодо відведення зброї та відсутності контролю за зброєю у військах.

"В умовах гібридної війни ворог вже почав використовувати це відео у своїх пропагандистських інтересах. Це підвищує небезпеку провокативних дій з боку російсько-окупаційних військ та підконтрольних їм формувань, посилення обстрілів позицій Об’єднаних Сил, оскільки російська сторона регулярно використовує тактику звинувачень на випередження для прикриття власних злочинів", - сказано у повідомленні.

У Міноборони додали також, що Збройні сили України (ЗСУ) неухильно дотримуються Мінських угод і не застосовують засоби ураження калібром понад 100 мм, відкриваючи вогонь виключно у відповідь у випадках, коли дії російських найманців створюють загрозу життю та здоров'ю українських воїнів та мирних громадян. Підрозділи Об'єднаних сил тримають ситуацію під контролем і продовжують виконувати певні завдання щодо відображення та стримування збройної агресії Російської Федерації.

Раніше повідомлялося, що Державне бюро розслідувань (ДБР) вивчить відео, викладене журналістом Юрієм Бутусовим, і тим самим перевірить законність його дій у ньому, де він робить постріли з "Гаубиці Д-20" калібром 152 мм.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА