17:40 25.11.2021

Київ направив МЗС РФ ноту протесту у зв'язку з направленням чергового т. зв. гумконвою в ОРДЛО

1 хв читати
Київ направив МЗС РФ ноту протесту у зв'язку з направленням чергового т. зв. гумконвою в ОРДЛО

МЗС України висловлює рішучий протест у зв'язку з продовженням Російською Федерацією протиправної практики направлення на територію України так званих гуманітарних конвоїв.

"25 листопада Російська Федерація вчергове проігнорувала раніше висловлені неодноразові застереження України та без її офіційної згоди, з порушенням законодавства України, умов і модальностей доставки гуманітарної допомоги, незаконно направила на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях 104-й т.зв. гуманітарний конвой РФ", - наголошується в коментарі МЗС України.

Дипломати наголосили, що переміщення відбулося через не підконтрольну уряду України ділянку державного кордону України, через російські прикордонні пункти пропуску "Донецьк" і "Матвєєв Курган".

"Відсутність законних підстав унеможливила передбачене українським законодавством його обов'язкове оформлення представниками прикордонних та митних органів України", - заявило зовнішньополітичне відомство.

У зв'язку з цим МЗС України надіслало російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту з вимогою до Російської Федерації припинити вчинення протиправних дій проти суверенітету нашої держави та неухильно дотримуватися міжнародного права та законодавства України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА